Crna Gora savladala Kosovo

Ovom uvjerljivom pobjedom, Crna Gora je dobila pet bodova u plasman grupi "E" Evropskog kupa nacija. Narednog vikenda crnogorski "vukovi" u Zenici igraju sa reprezentacijom BiH

3836 pregleda2 komentar(a)
Sa današnjeg meča, Foto: Danilo Dado Pavlović

Crnogorska ragbi reprezentacija savladala je Kosovo rezultatom 58:10, u Evropskom Kupu nacija - grupa “E”, iako je kao gost na stadionu u Istoku većinu utakmice igrala sa igračem manje.

Već u prvim minutima meča, kako je saopšteno iz Ragbi saveza Crne Gore, došlo je do sporne situacije kada je jedan od igrača Kosova koljenom udario crnogorskog reprezentativca. Došlo je do sukoba među igračima, a crveni karton je dobio crnogorski reprezentativac Goran Novaković, čime je Crna Gora preostali dio utakmice imala igrača manje.

Kosovari su brzo iskoristili prednost i u 10. minutu postigli prvi esej. Nedugo zatim, došlo je do novog prekida, a ovaj put žuti karton zaradio je Luka Lučić, koji je bio van terena dva minuta, što je dodatno otežalo situaciju za Crnu Goru.

Ipak, nakon 20 minuta igre, crnogorski reprezentativci se konsoliduju i preuzimaju inicijativu. U razmaku od samo pet minuta, Dusan Vučićević i kapiten Boris Mijušković postižu eseje, dok je Novica Raonić uspješno pretvorio nakon drugog eseja. To je dovelo do vođstva Crne Gore od 12:5.

Pred kraj prvog poluvremena, sudija dosuđuje kazneni esej u korist Crne Gore (19:5), a zatim slijedi sjajna akcija iz skrama Novica Raonić- Srđan Popović - Blago Lukačević, gdje Lukačević postiže esej, a Popović uspješno pretvara za vođstvo od 26:5. Neposredno prije kraja poluvremena, crnogorski tim još jednom briljira – Vučićević ofloadom pronalazi Mijuškovića, koji pasom upošljava Lukačevića. Lukačević potom probija odbranu Kosovara i sigurno asistira Popoviću za esej, koji ponovo pretvara, postavljajući rezultat na kraju prvog poluvremena 33:5.

Drugo poluvrijeme započelo je jednako intenzivno. U 43. minutu, Lukačević ponovo postiže esej (38:5), a samo tri minuta kasnije, solo prodorom Martin Mijušković dodaje još jedan esej na konto Crne Gore (38:5).

U 51. minutu, Marko Kosović se pridružuje strijelcima i esejom donosi prednost Crnoj Gori od 48:5. Do kraja meča, Marko Andrić postiže još jedan esej, a Lukačević kompletira hat-trick, postavljajući konačan rezultat na impresivnih 58:10 u korist Crne Gore.

Ovom uvjerljivom pobjedom, Crna Gora je dobila pet bodova čime počinje borbu u plasman grupi. Narednog vikenda crnogorski "vukovi" gostuju u Zenici, gdje će se u subotu igrati sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

U grupi je i reprezentacija Slovenije, kojoj će crnogorska reprezentacija biti domaćin u aprilu naredne godine.