Odbojkaši Budve osvojili Superkup, Milenković MVP

Budva savladala Jedinstvo 3:0 (25:18, 25:15, 25:19)

1979 pregleda0 komentar(a)
Milenković, Foto: Printscreen YouTube/OSCG

Odbojkaši Budve osvajači su Superkupa Crne Gore za 2024. godinu, nakon što su večeras savladali Jedinstvo 3:0 (25:18, 25:15, 25:19) u Sportskom centru u Nikšiću.

Ekipa Jedinstva povela je na startu 7:5, nakon čega je uslijedila serija od pet poena Budvana za preokret (10:7), da bi nakon toga prednost šampiona išla i do plus pet (21:16) što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Izabranici Miljana Boškovića diktirali su tempo u drugom setu, startnih 6:1, a zatim i 14:7 za šampiona Crne Gore, koji je set mirno priveo kraju u svoju korist rezultatom 25:15.

Izjednačeno je bilo u trećem dijelu igre (5:5) - odbojkaši Jedinstva imali su prednost u dva navrata 6:5, kao i 10:9, ali mladi igrači iz redova Budve predvođeni Vasilijem Milenkovićem i Vukom Stanojevićem nijesu dozvolili veću prednost rivala od minimalne, pa su preokrenuli rezultat u svoju korist - 13:10.

Jurili su Bjelopoljci rezultatski minus tokom trećeg seta, ali su na kraju Budvani opravdali ulogu favorita i slavili 25:19 za maksimalni trijumf.

"Ponosan sam na ekipu. Nisam zadovoljan početkom prvog seta, možda smo i teško ušli u meč. Poslije toga je mladost unijela energiju i na kraju smo meč završili sa maksimalnom pobjedom. Nama svaka utakmica mnogo znači, jer ih nemamo, a trebaju nam za nastavak takmičenja na evropskoj sceni", rekao je trener Budve, Miljan Bošković.

MVP Superkupa za odbojkaše je Rastko Milenković iz ekipe Budve, a nagradu mu je uručio Ivan Ječmenica direktor muških reprezentativnih selekcija OSCG.

"Kao što smo i očekivali, slavili smo maksimalnim rezultatom. Čestitao bih mojoj ekipi na pobjedi. Ova MVP nagrada mi znači, ali ne bi bila moguća bez moje ekipe. Što se tiče narednih mečeva - u petak igramo protiv Budućnosti i nadamo se maksimalnoj pobjedi", kazao je Milenković.

Pehar pobjedniku Superkupa, ekipi Budve uručio je Nikola Kažić, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Zlatne medalje ekipi Budve uručili su Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine Opštine Nikšić i Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Plaketu drugoplasiranoj ekipi Jedinstva uručio je Ivan Ječmenica direktor muških reprezentativnih selekcija OSCG.

"Čestitam Budvi na prvom osvojenom trofeju. Čestitao bih i mojoj ekipi, na tome kako je odigrala, kako je energično izašla na teren. Pružili smo dosta dobar otpor. Dosta smo podmlađeni u odnosu na prošlu sezonu, dok je Budva, sa druge strane, ekipa sa iskusnim igračima. Nama ostaje da radimo da se spremamo za prvenstvo i da se borimo", kazao je kapiten Jedinstva Stefan Bugarin.

Srebrne medalje ekipi Jedinstva uručili su Ivan Ječmenica, direktor muških reprezentativnih selekcija OSCG i Miloš Ranitović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Komesar takmičenja OSCG Nikola Pješčić uručio je medalje supervizoru Anki Ivanović i sudijama ovog susreta, Dragani Vučinić i Neveni Terzić.

Budva – Jedinstvo 3:0 (25:18, 25:15, 25:19)

Nikšić - Sportski centar. Gledalaca:100 Sudije: Dragana Vučinić i Nevena Terzić.

Budva: Močić (libero), Miljanić 10, Lečić 2, R. Milenković, Stanojević 3, Radunović 5, Radonić 3, V. Milenković 7, Tmušić (libero), Milosavljević, Janković 8, Čelebić, Babić 3, Ćaćić 4. Trener: Miljan Bošković.

Jedinstvo: Veličković, Šunjevarić, Knežević, Karadžić (libero), Šćekić 1, Konatar 2, Kojović, Stojanović 13, Bojić 2, Bugarin 8, Mašović, Femić 2, Rovčanin 1, Ćatović (libero). Trener: Darko Prebiračević.