Počelo slavlje u štabu DPS-a, došao nosilac liste Nermin Abdić

"Obavijestićemo Evropsku komisiju. Ovo nije problem Crne Gore, već regiona", kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a

39255 pregleda68 komentar(a)
Slavlje u štabu DPS-a, Foto: Balša Rudović

U štabu DPS-a počelo je slavlje. Došli su nosilac liste Nermin Abdić, kao i Milan Tičić, Zoja Bojanić Lalović, Jevto Eraković i Nikola Rakočević.

Pjevaju se patriotske i antifašističke pjesme.

Slavi se i ispred štaba DPS-a.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić ranije je iz izbornog štaba te partije u glavnom gradu kazao je da su evidentirali veliki broj nepravilnosti tokom izbornog dana u Podgorici i Kotoru.

"Izborni dan u Podgorici je završen, kao i u Kotoru. Evidentirali smo veliki broj nepravilnosti, naši predstavnici su napisali prigovore, a najveći broj prigovora se odnosi na birače koji su nezakonito iskoristili biračno pravo. Sve smo to zabilježili", istakao je Nikolić.

foto: Balša Rudović

On je dodao da je jedan indikator da je u Crnu Goru ušlo 14.000 ljudi više u odnosu na isti vikend prošle godine.

"Obavijestićemo Evropsku komisiju. Ovo nije problem Crne Gore, već regiona. Susjedna država pokušava da utiče na izbore u Crnoj Gori", uvjerava Nikolić.

Kazao je da su sve nezakonitosti popisane i da će podnijeti krivične prijave protiv osoba koje su nezakonito iskoristile biračko pravo.

"Ove ćemo izbore označiti kao izbore sa sjenkom neregularnosti", dodao je.

Na pitanje da li će priznati rezulate izbora, Nikolić je rekao da će odgovor na to pitanje biti finalno nakon nalaza tužilaštva.

Detalj iz štaba DPS-afoto: Balša Rudović

"Što se tiče naših očekivanja, vidjeli ste da nismo priredili šavnički scenario. Očekujemo da se nastavi trend rasta DPS-a, a da vladina koalicija zabilježi trend pada", poručio je on.

Na optužbe koalicije Za budućnost Podgorice da je zabilježen jedan pokušaj DPS-a da osujeti regularnost izbornog dana, Nikolić je kazao da o sudbini Podgorice treba da odlučuju građani Podgorice.

“Nije primjerno ili uobičajeno da neko sa Pala ili Subotice odlučuje ko će biti gradska vlast u Podgorici. Imali ste više slikovitih primjera nezakonitih činjena aktuelnih protagonista iz vlasti. Kad se zna da je šef Skupštine Andrija Mandić u nelegalnom posjedu CG državljanstva, i kad se zna da je Mandić svojevremeno pozivao građane CG koji su dobili srpsko državljanstvo nakon 2006. da to ne prijavljuju… Ako svi to znamo onda nije čudo da se ovo događa tokom izbornog dana", istakao je Nkolić.

foto: Balša Rudović

"Ko god je iskoristio svoje biračko pravo, a to mu nije bilo garantovano zakonom, biće predmet krivičnog gonjenja od strane DPS-a", dodao je.