Čestitke povodom Dana opštine Rožaje

Čestitke je uputilo više političara, partija i zvaničnika

6124 pregleda1 komentar(a)
Rožaje
30.09.2024. 14:24h

Dan opštine Rožaje obilježava se u 30. septembra, a tim povodom su stigle i čestitke.

Ćulafić: Rožaje poznato po svojim prirodnim ljepotama

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić čestitao je Dan opštine Rožaje.

"Povodom obilježavanja Dana opštine Rožaje u ime Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i u svoje lično ime, želim da vam uputim iskrene čestitke. Opština Rožaje je poznata po svojim prirodnim ljepotama, ekološkom bogatstvu i raznolikim resursima koji pružaju ogromne mogućnosti za dalji razvoj, posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i održive ekonomije. Vaš doprinos u očuvanju prirode i podsticanju održivog razvoja ključan je za budućnost ne samo Rožaja, već i cijelog sjevera Crne Gore", rekao je Ćulafić.

Kazao je da je resor kojim upravlja posvećeno pružanju podrške naporima te opštine da unaprijedi infrastrukturu, zaštitite prirodne resurse i stvore povoljan ambijent za razvoj lokalne zajednice.

"Zajedničkim radom na ekološkim projektima, modernizaciji komunalnih usluga i održivom korišćenju resursa, vjerujem da ćemo nastaviti da gradimo stabilne temelje za bolji život svih građana Rožaja i okolnih opština. Želim vam puno uspjeha u daljim projektima i izazovima koji su pred vama", zaključio je Ćulafić.

Popović: Rožaje je uvijek bilo sinonim za bogatstvo različitosti

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović čestitala je Dan opštine Rožaje, saopšteno je iz parlamenta.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime čestitam Dan opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću i svim građankama i građanima Rožaja. Rožaje je uvijek bilo sinonim za bogatstvo različitosti, suživot i međusobno poštovanje, vrijednosti koje čine temelj moderne Crne Gore. Upravo su to one vrline koje su oblikovale vašu opštinu kao primjer zajedništva, gdje različite kulture i tradicije koegzistiraju u harmoniji, doprinoseći jedinstvenom karakteru ovog kraja. Taj duh zajedništva nema samo istorijski značaj, već je i zalog za budućnost, posebno u vremenu kada je solidarnost među ljudima ključna za prevazilaženje svih izazova", navela je Popović.

"Uvjereni smo da ćete, uz podršku državnih institucija, nastaviti s aktivnostima koje će unaprijediti kvalitet života svih građana Rožaja, kroz razvoj infrastrukture, jačanje lokalne privrede i stvaranje novih prilika za mlade. Rožaje, sa svojim potencijalima u oblasti turizma, kulture i privrede, predstavlja jednu od važnih tačaka na mapi razvoja naše države. Njegov dalji napredak ogledaće se ne samo u ekonomskoj sferi, već i u jačanju društvene kohezije i promovisanju onih vrijednosti na kojima se temelji Crna Gora kao multietnička i demokratska država", dodala je.

Popović je rekla da bi posebno naglasila važnost osnaživanja obrazovnih i kulturnih institucija, jer je, kaže, budućnost Rožaja neraskidivo povezana sa mladim ljudima koji su nosioci promjena i inovacija.

"Njihova energija, znanje i kreativnost predstavljaju najveći resurs ove opštine, a naša je zajednička odgovornost da im pružimo podršku i stvorimo uslove u kojima mogu realizovati svoje potencijale, ostajući privrženi svom rodnom kraju", ističe ona.

"Stoga vam želim da nastavite putem uspjeha, međusobnog uvažavanja i napretka, ujedinjeni u zajedničkom cilju – boljoj i prosperitetnijoj budućnosti Rožaja i svih njegovih građana. Još jednom vam, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime čestitam Dan opštine", zaključila je Popović.

SEP: Rožaje je mjesto u kojem se baštini višenacionalna i multikulturna harmonija

Stranka evropskog progresa (SEP) čestitala je Dan opštine Rožaje.

"Rožaje je mjesto u kojem se tradicionalno baštini višenacionalna i multikulturna harmonija - vrijednosti na kojima počiva građanski karakter crnogorskog društva. Iako opština sa značajnim razvojnim potencijalom, posljednjih godina svjedočimo usporenim ili gotovo zaustavljenim investicionim aktivnostima. Ranije započeti razvojni projekti čekaju završetak kako bi se valorizovale izuzetne prirodne pogodnosti za zamah zimskog i ljetnjeg turizma, što je pretpostavka novih radnih mjesta i sveukupnog ekonomskog napretka", navodi se u saopštenju.

"Za vrijeme 41. Vlade koju je predvodio Duško Marković, u Rožajama su pokrenuti i završeni značajni projekti - investicija izgradnje Ski centra 'Štedim' sa pratećom infrastrukturom vrijedna preko 20 miliona eura. Počela je i prilično odmakla izgradnja zaobilaznice oko Rožaja u vrijednosti oko 20 miliona eura. Otvorena je nova funkcionalna zgrada Dječjeg vrtića 'Boško Buha'. Privedena je kraju izgradnja gradske tržnice u vrijednosti od preko milion eura. U kontinuitetu, različitim mjerama materijalne podrške, podsticano je unapređenje putne i komunalne infrastrukture na gradskom i seoskom području", kazali su iz SEP-a.

"Stranka evropskog progresa ima potencijal u znanju, ljudima i posvećenosti da značajno doprinese razvoju i progresu Rožaja, sjevera i Crne Gore u cjelini. U to ime, još jednom čestitamo Dan opštine", zaključili su.

Injac: Rožaje predstavlja izuzetan primjer zajedništva i posvećenosti prosperitetu

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac čestitala je Dan opštine Rožaje, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građankama i građanima upućujem srdačne čestitke povodom 30. septembra Dana Opštine Rožaje. Sa svojim bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, Rožaje predstavlja izuzetan primjer zajedništva i posvećenosti prosperitetu, a ovaj dan neka bude prilika da se prisjetimo ostvarenih rezultata i uspjeha, ali i podsticaj za dalji razvoj, unapređenje i jačanje vaše lokalne zajednice", rekla je Injac.

"U nadi da slijede godine ubrzanog ekonomskog, infrastrukturnog i turistilkog razvoja ovog kraja, još jednom upućujem srdačne čestitke", zaključila je.

Ibrahimović: Da se razvojni projekti u Rožajama što prije realizuju

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Crne Gore Ervin Ibrahimović kazao je da je Rožaje oduvijek bio grad slobodarskog duha, te da je Dan opštine Rožaje prilika da se Rožajke i Rožajci podsjete koliko je važno cijeniti slobodu i živjeti u demokratskom i razvijenom društvu.

On čestitao Dan opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građanima Rožaja, sa željom da taj grad bude uporište razvoju sjevera.

"Na ovaj dan, prije 80 godina, Rožaje je oslobođeno od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu i od tada, pa do današnjih dana nije ugašena iskra slobode i kontinuiranog razvoja", kazao je Ibrahimović.

Istakao je da je opština Rožaje sredina sa izuzetnim razvojnim potencijalom, a da o tome najbolje svjedoče projekti čija je realizacija u toku, a jedan od njih je i izgradnja Ski centar "Hajla-Štedim", koji je od krucijalnog značaja za budućnost Rožaja.

"Zato nam je potrebno da se ovaj i drugi najavljeni razvojni projekti u Rožajama što prije realizuju, kako bi na taj način i Rožaje i sjeverni region krenuli putem ekonomskog, privrednog i turističkog razvoja. Uvjeren sam da će pametnom valorizacijom prirodnih resursa i turističkih potencijala ovog kraja, Rožaje postati prosperitetna sredina i da će to biti grad u koji se dolazi i ostaje", zaključio je Ibrahimović.

Dukaj: Vjerujem da će Rožaje ostvariti bolje uslove za rad i život svih građana

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, čestitao je 30. septembar, Dan opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rožaje, Rahmanu Husoviću i predsjedniku Skupštine opštine Rožaje, Almiru Avdiću.

"Rožaje kao simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada i suživota, sa svome kraju odanom dijasporom, prirodnim bogatstvom, zajedno sa autentičnom turističkom ponudom, predstavljaju veliki potencijal za razvoj privrede i unapređenje životnog standarda građana Rožaja. Vjerujem da će Rožaje kvalitetnom valorizacijom prirodnih potencijala i adekvatnim inicijativama ostvariti bolje uslove za rad i život svih građanki i građana ove Opštine", rekao je Dukaj.

Kazao je da resor na čijem je čelu nastavlja sa podrškom opštini Rožaje u oblasti digitalizacije i stvaranje moderne i servisno orjentisane lokalne samouprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

"Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Rožaje, još jednom čestitam 30. septembar", kazao je Dukaj.

Borovinić Bojović: Rožaje je oduvijek bilo simbol suživota

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je je 30. septembar – Dan opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Rožaje Almiru Avdiću i svim građanima i građankama, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Ovaj dan je prilika da se prisjetimo značaja zajedništva, predanog rada i ljubavi prema svom zavičaju, koja je duboko ukorijenjena u tradiciji vašeg grada. Rožaje je oduvijek bilo simbol suživota, međusobnog poštovanja i kulturne raznolikosti, a vaš trud i zalaganje u očuvanju ovih vrijednosti doprinose jačanju zajednice i njenom napretku. Vjerujem da ćete i u godinama koje dolaze nastaviti graditi put prosperiteta, razvoja i boljitka za sve građane", rekla je Borovinić Bojović.

"Još jednom vam čestitam Dan opštine i želim uspjeh u daljim naporima za unapređenje života u Rožajama", zaključila je.

Bečić: Rožaje ima sve preduslove da postane još značajniji centar privrede i društvenog života sjevera

Povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine, kao i svim građankama i građanima Rožaja, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

"Rožaje se oduvijek isticalo po svojim prirodnim ljepotama, bogatim resursima i prepoznatljivom duhu zajedništva, gdje multietnički i multikonfesionalni sklad čine snažan temelj za dalji razvoj. Uz ovakve vrijednosti, Rožaje ima sve preduslove da postane još značajniji centar privrede i društvenog života sjevera Crne Gore", naveo je on.

"Uvjeren sam da će, zahvaljujući zajedničkim naporima lokalne i državne vlasti, kao i aktivnom angažmanu svih građanki i građana, Rožaje napredovati. Pažljivo planiranje i strateška ulaganja u infrastrukturu otvoriće nova vrata za investicije, što će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života i stvaranju novih radnih mjesta. Ove inicijative će donijeti dugoročne benefite i omogućiti mladima da grade dostojanstven život u svom rodnom gradu", dodao je Bečić.

"Sa iskrenom željom da današnji praznik bude podsticaj za razvoj Rožaja i da svaki naredni dočekujete u još povoljnijem ambijentu, još jednom vam srdačno čestitam Dan opštine", zaključio je.

Kordić: Multinacionalni i vjerski suživot čine Rožaje poželjnim mjestom za život

Ministarka turizma Simonida Koridć čestitala je Dan opštine Rožaje.

"Multinacionalni i vjerski suživot čine Rožaje poželjnim mjestom za život, koje zaslužuje poboljšanje životnog standarda za sve njegove građane i građanke. Dobar geografski položaj, te brojni prirodni resursi predstavljaju šansu da Rožaje postane značajno turističko mjesto naše države", rekla je Kordić.

"Uvjerena sam da će se, uz podršku Vlade, stvoriti preduslovi za povoljan investicioni ambijent, te održivu valorizaciju turističkih, poljoprivrednih i drugih potencijala kojima obiluje rožajski kraj čime će se ubrzati razvoj sjevera i omogućiti ekonomski napredak i ostanak mladih. Još jednom, srdačno vam čestitam dan Opštine", zaključila je.

Nurković: Posebnost Rožaja uvijek je očaravala svakog putnika

Potpredsjednik Skupštine Mirsad Nurković čestitao je 30. septembar - Dan opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Rožaje Almiru Avdiću i svim građanima, saopšteno je iz parlamenta.

"Kao neko čiji je život neraskidivo vezan za Rožaje posebno sam ponosan na istinske vrijednosti ljudi ovoga kraja. Kroz istoriju, koja ni malo nije bila blagonaklona prema Rožajama, upravo su građani ti koji su očuvali tradiciju gostoprimstva, svoju duhovnost i baštinu, i ostali primjer sklada multikulturalnosti", rekao je Nurković.

"Posebnost Rožaja, nestvarno lijepe prirode i stvarno lijepih građana, uvijek je očaravala svakog putnika namjernika i često ponudila dom onima koji su bez njega ostali. Zato sa mjesta sa kojeg vam danas čestitam želim da poručim da će razvoj Rožaja, u punom smislu te riječi, biti prioritet na dobrobit svih njenih građana ali i Crne Gore", zaključio je.

Camaj: Rožaje simbol multietničkog sklada, dobar primjer stabilnosti i očuvanja istinskih ljudskih vrijednosti

Potpredsjednik Skupštine Nikola Camaj čestitao je 30. septembar - Dan opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Rožaje Almiru Avdiću i svim građanima, saopšteno je iz parlamenta.

"Rožaje kao simbol multietničkog sklada dobar je primjer stabilnosti i očuvanja istinskih ljudskih vrijednosti. Tom neprocjenjivom bogatstvu multikonfesionalnog i multinacionalnog sklada kojem Rožaje decenijama doprinosi, šaljete jedinstvenu poruku da suživot kao vrijednost predstavlja našu budućnost. Pored ljepote raznolikosti koje Rožaje tradicionalno njeguje, grad pod Hajlom i svojim prirodnim potencijalom zaslužuje da dobije mjesto koje mu pripada i u turističkoj ponudi Crne Gore", rekao je Camaj.