Konte: Navijači mogu da sanjaju, ali mi moramo da budemo mirni

Napoli preuzeo lidersku poziciju u Seriji A

4643 pregleda0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters

Nakon šestog kola Serija A je dobila novog lidera - riječ je o šampionu iz 2023. godine, Napoliju, koji je sinoć na domaćem terenu savladao Moncu 2:0.

Napoli je u prvom kolu poražen od Verone, a onda je na narednih pet mečeva zabilježio četiri trijumfa, uz remi bez golova sa Juventusom. Dovoljno da euforija zahvati navijače pod Vezuvom, koji maštaju o povratku Skudeta.

Ali, euforiju smiruje trener Napolitanaca Antonio Konte.

"Znam da se od mene mnogo očekuje, jer sam tokom trenerske karijere uradio velike stvari. Navijači mogu da sanjaju, ali mi moramo da budemo mirni, jer u ligi ima kvalitetnijih timova od nas. Cilj je da budemo konkurentni, a ne kao prošle sezone kada smo bili 10. sa 40 bodova manje od Intera", objasnio je Konte.

Napoli je jedina ekipa koja mašta o tituli u Seriji A, a koja nema obaveza u Evropi ove sezone.

"Uvijek govorim da je naša prednost to što ne igramo evropske mečeve ove sezone. Ali, mana je što nismo konkurentni kao timovi koji igraju u Evropi. Idemo utakmicu po utakmicu, a na svakom meču moramo da se potrudimo kako bismo došli do bodova", oprezan je Konte.

Italijan je komentarisao i igru Lukakua.

"Bez obzira na to da li postiže golove ili ne, važno je da Romelu učestvuje u igri i daje doprinos. Naporno trenira, jer nije bio u savršenoj kondiciji kada je stigao. Mora da bude aktivan, a ako postiže golova, onda je to još bolje", rekao je Konte.

Standings provided by Sofascore