Nagrade za “Zelenu Goru”

Predstava Teatra mladih osvojila dva priznanja na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

1608 pregleda0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Na nedavno završenom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, predstava “Zelena Gora” u režiji Branka Ilića osvojila je dvije nagrade, i to za najbolju predstavu po ocjeni dječijeg žirija i za najbolju muziku koju je komponovao Ivan Marović.

“U konkurenciji sa pozorištima iz cijelog svijeta, Teatar mladih je uspio dostojanstveno da predstavi Crnu Goru i svoju profesiju”, navodi se u saopštenju.

Predstava je nastala kao producentska ideja Branke Femić Šćekić, režirao ju je glumac Branko Ilić, muziku je napisao Ivan Marović, scenografiju potpisuje Ivanka Vana Prelević, kostime je radila Ana Krgović, a songove Dejan Đonović. U predstavi igraju: Danica Rajković, Lazar Đurđević i Branka Femić/Katarina Krek.

“Nagrade su veće, s obzirom na to da je u pitanju nezavisna produkcija bez redovnog finansiranja, a pokrovitelji projekta su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond), JP Prirodnjački muzej Crne Gore i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, a projekat u koprodukciji realizuju Teatar Mladih i JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor... Zahvaljujemo se Kulturnom centru Kotor, našem koproducentu, kao i Opštini Kotor i Ministarstvu kulture Crne Gore, koji su pomogli da odemo na festival gdje je naš rad prepoznat”, poručuje ansambl.