Mugoša o otkazivanju sjednice: Nastavlja se urušavanje parlamenta

"Kao što sam sinoć nakon podgoričkih izbora rekao - treba vratiti mandat građanima i ići na vanredne parlamentarne izbore, jer ovo više nema nikakvog smisla…"

4986 pregleda16 komentar(a)
Mugoša, Foto: Evropski savez

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) i predstavnik Evropskog saveza Boris Mugoša saopštio je da se današnjim otkazivanjem sjednice nastavlja urušavanje parlamenta.

"Prvo, niko od nas poslanika a ja sam i član Kolegijuma nije obaviješten o dopisu Vlade, jer Skupština nije njen predsjednik nego svih 81 poslanika. Drugo, sjednicu danas nije bilo moguće odgoditi (odložiti) nego otkazati jer se može odgoditi samo sjednica koja je počela a ova danas nije počela", napisao je Mugoša u objavi na Iksu.

Kazao je da je predsjednik parlamenta Andrija Mandić sa informacijom o dopisu Vlade trebao obavijestiti javnost na konferenciji za medije, a ne u sali, "jer nije ni mogao započeti sjednicu koja je shodno dopisu Vlade trebala biti otkazana"..

"Četvrto, kao što sam sinoć nakon podgoričkih izbora rekao - treba vratiti mandat građanima i ići na vanredne parlamentarne izbore, jer ovo više nema nikakvog smisla…", zaključio je Mugoša.