Film “Srećni princ“ večeras od 22.30h na TV Vijesti

Oskar Vajld kao inspiracija za istoimeni film, priča o tamnijoj strani genija koji je živio i umro zbog ljubavi, u posljednjim danima devetnaestog vijeka

2981 pregleda0 komentar(a)
Foto: Screenshot

U jeftinom pariskom hotelu Oskar Vajld nalazi se na samrtnoj postelji. Preplavljuju ga sjećanja na prošlost koja ga odvode u druga vremena i na druga mjesta.

Jednom je važio za najslavnijeg čovjeka Londona. Zatim ga je isto ono društvo koje ga je obožavalo doslovno "razapelo" u kulturnim i mondenskim krugovima u kojima se kretao. Pod sijenkom smrti, on ponovo razmišlja o svojim pokušajima da se pomiri sa svojom ženom Konstans, koja je zbog njega dosta propatila, ali i o odmazdi koja je uslijedila zbog njegove fatalne ljubavne veze sa lordom Alfredom Daglasom.

Dok zajedno sa slavnim piscem gledalac "prolazi" kroz posljednji čin njegovog života i putovanja kroz Englesku, nestalna priroda požude se u potpunosti otkriva, kao što u isto vrijeme dolazi do spoznaje pravog bogatstva ljubavi. To je portret mračne strane genija koji je živio i umro zbog ljubavi.

Uloge: Rupert Everet, Kolin Firt, Emili Votson...

Film “Srećni princ“ ne propustite večeras od 22.30h na TV Vijesti.