Rajzing Rajnke: Obuka pripadnika SPO je važna za unaprjeđenje bezbjednosti i zaštite građana

Iz Policijske akademije je saopšteno da je Rajzing Rajnke sa saradnicima posjetila tu akademiju

3778 pregleda0 komentar(a)
Detalj tokom posjete, Foto: Policijska akademija

Obuka pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) je važna za unaprjeđenje bezbjednosti i zaštite građana, saopštila je Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Iz Policijske akademije je saopšteno da je Rajzing Rajnke danas sa saradnicima posjetila tu akademiju.

"Ova posjeta se realizuje u okviru programa ICITAP (Međunarodni program za policijsku obuku i podršku), koji je obezbijedio finansijsku podršku za dva kruga obuka o bezbjednosti i rukovanju vatrenim oružjem za po 15 službenika Specijalnog policijskog odjeljenja. Obje obuke su uspješno realizovane, prva 27. i druga danas, 30. septembra", ističe se u saopštenju.

foto: Policijska akademija

Direktor Policijske akademije Nenad Vojinović izrazio je zadovoljstvo što je ambasadorka posjetila Akademiju upravo na početku njegovog mandata, naglasivši značaj dugogodišnje saradnje sa ICITAP-om, koji je strateški partner Policijske akademije već 15 godina.

"Vojinović je posebno zahvalio ambasadorki na prepoznavanju potreba za ovim obukama, koje su ključne za profesionalni razvoj policijskih službenika u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Iz Policijske akademije su naveli da je Rajnke izrazila zadovoljstvo što je tokom današnje posjete Policijskoj akademiji bila u prilici da prisustvuje dijelu treninga.

"Tokom obraćanja pripadnicima Specijalnog policijskog odjeljenja, naglasila je važnost njihove obuke za unaprjeđenje bezbjednosti i zaštite građana. Ambasadorka je naglasila da se raduje budućoj saradnji i nastavku podrške Ambasade Sjedinjenih Američkih Država profesionalizaciji i razvoju kapaciteta policijskih struktura u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.