Kol Palmer - razlog da navijači Čelsija ne propuštaju utakmice

Četiri gola za poluvrijeme protiv Brajtona za rekord Premijer lige - sve se u igri “plavaca” vrti oko bivšeg fudbalera Mančester sitija

2800 pregleda0 komentar(a)
Dominira u Premijer ligi: Kol Palmer, Foto: Reuters

Za igrača koji nije pravi napadač, kada znate da vas porede sa asovima kakvi su Denis Bergkamp i Robin van Persi - onda znate da ste na dobrom putu da postanete veliki fudbaler.

Tako je nekadašnji engleski reprezentativac Teo Volkot okarakterisao igre Kola Palmera, majstora Čelsija koji je u subotu ušao u istoriju Premijer lige nakon što je Brajtonu za poluvrijeme dao četiri gola.

- Ima u njegovoj igri i vica i surovosti - to sam gledao kod Denisa i Robina. Vidim i kod Kola i dopada mi se. Nije to uopšte loše - rekao je Volkot.

Palmer je za vikend oborio nekoliko rekorda, ali čini se da je opšti utisak bolji od svega toga jer djeluje nezaustavljivo. Kakvog je samo igrača pustio Mančester siti u ljeto 2023.

- Želio sam da ostane, a on je htio da ide. Dobro znamo koliko može i kakva karijera je pred njim - govorio je Pep Gvardiola po odlasku Palmera u Čelsi za oko 50 miliona eura.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Hermansen (Lester) - primio je četiri gola, njegov tim je izgubio od Arsenala, ali Danac je bio apsolutni igrač utakmice - imao je čak 13 odbrana, makar pet od njih su bile u situacijama kada je izgledalo da je gol neminovan...

ODBRANA

Konate (Liverpul) - daleko su bili “redsi” od velike partije protiv Vulverhemptona, ali je pogodak francuskog reprezentativca u finišu prvog poluvremena pomogao timu Arnea Slota i dođe do pobjede i prvog mjesta na tabeli Premijer lige.

Dimarko (Inter) - sjajnoj intervencijom je spriječio gol Udinezea, potom je asistirao Lautaru Martinesu. Inter je nešto sporije otvorio sezonu u Seriji A, a reprezentativni bek je do sada ostavio najbolji utisak u timu prvaka Italije.

Gvardiol (Mančester siti) - lijeva noga mu je prirodna, a u dresu Sitija je najljepše golove postigao - desnom. Jedan od njih je svakako majstorija u remiju u Njukaslu.

SREDINA

Pavlović (Bajern) - njemački nacionalni tim i bavarski gigant imaju igrača blistave budućnosti. Pavlović je već sada jedan od bitnijih u koncepciji Vensana Kompanija, a evrogol protiv Bajera je samo potvrda da je Belgijanac bio u pravu kada mu je dao pravu šansu.

Stage (Verder) - Hofenhajm i Verder su odigrali lud meč. Domaćin je vodio 3:0, gosti izjednačili do odmora, a onda i pobijedili 4:3. Het-trik je upisao danski vezista Stage.

Samardžić (Atalanta) - u Atalanti će dobiti prostor da pokaže da je klasa, mada je i dalje misterija kako Samardžić već sada nije član većeg kluba...

NAPAD

Palmer (Čelsi) - sam podatak da je dao četiri gola za poluvrijeme, i to u ligi kakva je engleska, samo po sebi govori dovoljno.

Vlahović (Juventus) - konačno je proradio, iskalio je bijes na Đenovi (dvostruki strijelac), a onda je u svom stilu poslao poruku kritičarima. Kada je fokusiran samo na teren, a to često nije slučaj, Vlahović je Juventusovo blago.

Budimir (Osasuna) - možda se hrvatskoj javnosti nije dovoljno dokazao, ali španskoj jeste. Često pogađa protiv najboljih ekipa u La Ligi, a dao je dva gola Barseloni i nanio joj poraz poslije sedam trijumfa.

Korea (Atletiko Madrid) - odigrao je 25 madridskih derbija i tek je u posljednjem pronašao put do mreže Reala. Sačuvao je Atletiko poraza, nekako je ugurao loptu u mrežu u petom minutu sudijske nadoknade za 1:1.