Najbučniji stadion: Savićević pamti delirijum u Prištini, za Prosinečkog "Bombonjera", Mirko u raju "Seltik parka"...

Koji stadionu su oduševili fudbalere Crne Gore i članove našeg nacionalnog tima

8115 pregleda15 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Od legendarne "Bombonjere", preko mnogih kultnih stadiona u Evropi, do Seula...

Fudbaleri Crne Gore i članovi našeg nacionalnog tima kroz karijeru su igrali na mnogim čuvenim zdanjima širom svijeta, a koji je bio najbučniji otkrili su za društvene mreže Fudbalskog saveza Crne Gore.

Dejan Savićević, predsjednik FSCG, nosio je dresove Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida iz Beča, igrao je praktično na svim većim fudbalskim hramovima, ali posebno pamti buku sa jednog mnogo manje.

"Kada je u pitanju nekadašnja domaća liga najbučnije je bilo jednom kada sam igrao u Prištini - to je bio delirijum. Priština je tada ušla u Prvu ligu, a u jednom momentu nisam mogao da se čujem sa kolegom koji je bio samo nekoliko metara od mene", ispričao je Savićević.

Nekadašnja sjajna generacija Jugoslavije prve utakmice nakon sankcija igrala je protiv Argentine i Brazila na "Monumantalu" i u Porto Alegreu.

"Nekoliko puta smo igrali u Južnoj Americi, a Brazilu je stadion bio pun i nije se čulo ništa, isto je i sa Argentinom", prijsjetio se Savićević.

I njegov nekadašnji saigrač, a danas selektor Crne Gore, Robert Prosinečki je igrao sa velike klubove kakvi su Real i Barselona, ali se i on odlučio za vrelu Južnu Ameriku.

"Ima ih puno, ali neka bude 'Bombonjera' Boke juniors", rekao je Prosinečki.

Prvog kapitena Crne Gore Mirka Vučinića oduševili su navijači koje je svojim golom utišao.

"Najbučniji? Seltik park u Glazgovu", rekao je Vučinić, koji je u dresu Juventusa posjetio čuveni "Paradise" i na njemu tresao mrežu.

Štoper "sokola" i škotskog Aberdina Slobodan Rubežić odlučio se za "Tumbu", stadion PAOK-a, Marko Bakić je tokom godina u Italija imao priliku da na djelu čuje navijače Napolija, dok su tifozi Poljske na "Nacionalnom stadionu" u Varvaši oduševili Vladimira Jovovića.

Ilija Vukotić već godinama igra u Portugalu, a tamo je bez premca Benfikin "Da Luž", dok je Marko Tući izabrao rivale iz Koreje, navijače Seula.

Na kraju nakon dužeg razmišljana Adam Marušić se odlučio za "Olimpiko" i mečeve kada na rimskom hramu igra njegov Lacio.