Muškarcu iz Kuvajta zadržavanje do 72 sata: Uhapšen na Aerodromu Podgorica, osumnjičen za falsifikovanje isprave

"Osumnjičeni je policijskim službenicima na Aerodromu Podgorica, prilikom pasoške kontrole na letu za London, predao falsifikovani pasoš navodno izdat na njegovo ime", saopšteno je iz ODT Podgorica

10352 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
01.10.2024. 16:03h

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata A.A.iz Kuvajta zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

"Osumnjičeni je policijskim službenicima na Aerodromu Podgorica, prilikom pasoške kontrole na letu za London, predao falsifikovani pasoš navodno izdat na njegovo ime", saopšteno je iz ODT Podgorica.

Iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da je pedesetogodišnji A.A. uhapšen na Aerodromu Podgorica zbog falsifikovanja isprava.

"Službenici Sektora granične policije su sprovodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti usmjerene na sprječavanje nezakonitog ulaska i boravka, na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica lišili slobode jedno lice zbog falsifikovanja isprava. Policijski službenici su juče na Aerodromu Podgorica, prilikom granične kontrole putnika aviokompanije koja saobraća na liniji Podgorica – London, provjerom vjerodostojnosti putne isprave lica A.A.(50) iz Kuvajta, utvrdili odstupanja u odnosu na originalni pasoš Kuvajta u broju putne isprave, štamparskim grešakama i tehnici izrade u odnosu na originalni dokument", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je imenovani policijskim službenicima saopštio da je navedenu putnu ispravu nabavio u Kuvajtu za novčani iznos od 6.000 eura koje je po dolasku u London trebao da plati, te da je lice bez državljanstva.

"Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu A.A. lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave. On će danas biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje", stoji u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali i da su u toku dalje provjere putem NCB Interpol-a Podgorica radi utvrđivanja identiteta osobe.