Akcija "Pojas za sve": Izdat 2.501 nalog za plaćanje novčane kazne

Iz policije su kazali da će sa aktivnostima na sankcionisanju ovog prekršaja službenici saobraćajne policije nastaviti nesmanjenim intezitetom i u narednom periodu

6178 pregleda6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom kampanje "Pojas za sve", koju je Uprava policije sprovodila od 14. do 30. septembra, policijski službenici su izdali 2.501 nalog za plaćanje novčane kazne ozačima i putnicima u vozilu koji nijesu koristili sigurnosni pojas, dok je tokom cijelog septembra za isti prekršaj izdato ukupno 3.867 naloga za plaćanje novčane kazne, saopšteno je iz policije.

"Shodno planskim aktivnostima Uprave policije, Sektora policije opšte nadležnosti, u periodu od 14. do 30. septembra je, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, realizovana kampanja pod nazivom 'Pojas za sve'.

Kampanja je imala za cilj podizanje nivoa svijesti građana, odnosno učesnika u saobraćaju, o poštovanju zakonske obaveze korištenja sigurnosnih pojaseva na svim mjestima u vozilima na kojima su pojasevi ugrađeni, kao i obavezno korišćenje bezbjednosnih sjedišta za prevoz djece", navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da će sa aktivnostima na sankcionisanju ovog prekršaja službenici saobraćajne policije nastaviti nesmanjenim intezitetom i u narednom periodu.

Apelovali su na ve učesnike u saobraćaju koji imaju zakonsku obavezu korišćenja sigurnosnih pojaseva, da koriste iste, kao i da poštuju saobraćajne propise zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.