Za kraj sezone: Druga Petrovačka lignjada u subotu, 12. oktobra

Program druge Petrovačke lignjade , kako su naglasili, počeće u 16 sati isplovljavanjem barki i brodova iz marine i takmičenjem u lovu na lignje u tri kategorije, modernoj, tradicionalnoj i sa obale

2158 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savjet MZ „Petrovac“ uz podršku Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva i ove godine organizuje Petrovačku lignjadu u subotu, 12. oktobra.

“Ova lijepa manifestacija nastala je prošle godine po ideji potpredsjednika MZ 'Petrovac', Dušana Gregovića i odmah naišla na pozitivne kritike i mještana i turista. Kako je tada istakao gospodin Gregović, želja građana Petrovca je bila da organizuju događaj koji će prije svega očuvati tradicionalni lov na lignje, ali i doprinijeti produžetku sezone i jačaju kulturno-rekreativnog sadržaja u Petrovcu”, saopštili su iz TO Budva.

Program druge Petrovačke lignjade , kako su naglasili, počeće u 16 sati isplovljavanjem barki i brodova iz marine i takmičenjem u lovu na lignje u tri kategorije, modernoj, tradicionalnoj i sa obale.

“Uslijediće koncert budvanskog Gradskog hora i Gradske muzike Budve, a zatim degustacija lignji, koje pripremaju lokalni ugostitelji, i DJ žurka. U 20 sati je u planu mjerenje ulova i proglašenje pobjednika, a u večernjem dijelu programa nastupiće bendovi 'Akademia' iz Bara i 'Boka All Stars'. Duž petrovačke rive ovog popodneva i večeri biće postavljeni i štandovi gdje će domaći proizvođači izložiti svoje proizvode i gdje će posjetioci uz lignje moći da degustiraju pivo i vino kao i razne primorske poslastice”, navode organizatori.

Prijave za takmičenje se vrše putem broja telefona – 067 287 103 i traju do 10. oktobra.

“Petrovačka lignjada je poput Dana širuna pravi primjer postsezonskog događaja koji upotpunjuje i uljepšava boravak turistima na budvanskoj rivijeri, predstavlja prije svega gastro ponudu kao važan segment ukupne turističke ponude i zahvaljujući aktivnom učešću mještana njeguje i promoviše tradiciju i bogatu kulturu Petrovca i Budve”, zaključuju iz TO Budva.

foto: TO Budva