Tajland: Više od 20 djece vodi se kao nestalo nakon požara u autobusu u Bangkoku

Saopšteno je da je u pitanju jedan od tri autobusa koji su vozili đake sa školskog izleta

3118 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Sumnja se da je više od 20 djece stradalo 1. oktobra u požaru školskog autobusa u predgrađu Bangkoka, saopštile su vlasti Tajlanda.

„Autobus je prevozio 44 osnovaca i srednjoškolaca i nastavnika iz centralne provincije Utai Tani na školski izlet u Ajutaja i Nontaburi“, rekla je ministarka saobraćaja Surija Jungrungruengkit.

Saopšteno je da je u pitanju jedan od tri autobusa koji su vozili đake sa školskog izleta.

Ministar unutrašnjih poslova Anutin Čarnvirakul rekao je da zvaničnici ne mogu da saopšte broj poginulih jer nije završena istraga na mestu nesreće. Rekao je da je vozač preživio, ali da nije pronađen jer je verovatno pobjegao sa lica mjesta, kao i da je osam od 19 osoba koje su uspjele da izađu iz zapaljenog vozila prebačeno u lokalnu bolnicu.

Spasilac Pijalak Thinkaev rekao je da 20 đaka i tri nastavnika nije pronađeno i da se vode kao nestali.

AP prenosi da su spasioci mogli da pristupe autobusu nekoliko sati nakon gašenja požara.

Tajlandski mediji izvijestili su da su spasioci rekli da je autobus išao za Nontaburi kada je požar oko podneva izbio u sjevernom predgrađu tajlandske prijestonice.

Naveli su da je jedan od spasilaca pretpostavio da je požar verovatno izbio nakon što je jedna od guma na autobusu eksplodirala i potom autobus zakačio o barijeru na putu.

Premijerka Tajlanda Paetongtarn Šinavatra izrazila je saučešće rekavši da će tajlandska vlada snositi troškove medicinskog zbrinjavanja i obeštetiti porodice žrtava.

Bolnica Pat Rangsit, koja se nalazi u blizini mjesta događaja, saopštila je na konferenciji za novinare da su u tu ustanovu primljene tri učenice sa opekotinama.

AP prenosi da Tajland ima jednu od najlošijih statistika bezbjednosti na putevima u svijetu sa oko 20.000 smrtnih slučajeva godišnje.