Medtim: Plastična i estetska hirurgija sa dr Milomirom Gačevićem

30 godina iskustva, usavršavanja i hirurške prakse

9742 pregleda0 komentar(a)
Foto: Bolnica Medtim

Savremeno doba i nauka donose novitete u poboljšanju izgleda lica i tijela. Odluku o promjeni, često prati i unutrašnji osjećaj zadovoljstva samim sobom. Svjetski centri za medicinu nude mnogobrojne procedure koje mogu na suptilan i dugotrajan način donijeti željene rezultate. Kultura njege o sebi je sada definitivno IN.

U bolnici Medtim, ordinira dr Milomir Gačević, specijalista plastične i estetske hirurgije sa 30 godina iskustva.

Najčešće operacije u bolnici Medtim:

Operacija nosa - rinoplastika.

Nos je najvidljiviji organ na našem tijelu, pa time oblikuje cjelokupni izgled lica. Zato se sve veći broj ljudi odlučuje na njegovu korekciju. Danas je pristup rinoplastici drugačiji, jer se nos ne posmatra izolovano, već kao dio cjeline lica. Nema jedinstvene metode kojom bi se nos mogao korigovati, ali se nastoji da se dovede u optimalan odnos sa ostalim konturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo. Operaciju mogu uraditi sve osobe starije od 18 godina, kojima je u potpunosti završen proces rasta i razvoja kostiju.

FOTO: Medtim
FOTO: Medtim
FOTO: Medtim
FOTO: Medtim
FOTO: Medtim

Augmentacija (povećanje) grudi u kombinaciji sa oblikovanjem tijela (abdominoplastika, liposukcija i lipofiling) kojom se značajno mijenja izgled tijela, a proces oporavka je kraći, jer se rade dvije operacije istovremeno. Kad je u pitanju klasična augmentacija grudi, izvodi se ugradnjom implantata koji su dizajnirani da povećaju male, nerazvijene grudi ili posle dojenja, kako bi se povratio volumen. Pacijente često interesuje da li povećanje grudi raditi prije prve trudnoće. Danas, ta dilema ne postoji, ali se preporučuje ugradnja implantata ispod tkiva dojke, umjesto velikog grudnog mišića, jer se time mogućnost oštećenja mliječnih kanala svodi na minimum.

foto: Medtim

Facelift ili ,,zatezanje i podizanje kože lica'' je izuzetno složena i zahtjevna operacija, kojom treba ukloniti nedostatke, ali tako da koža izgleda zdravije i njegovano. Prije nego što se pacijent odluči na hiruršku korekciju ove vrste, koža lica se može tretirati nehirurškim tretmanima, koji postižu zadovoljavajuće efekte (u dogovoru sa dermatologom dr Svetlanom Vučeković). Kožni tretmani boosterima, kožnim filerima ili botox-om mogu osvježiti lice i dati potrebne konture.

Osim toga, u Bolnici Medtim se rade i hiruška zatezanja nadlaktica, podlaktica, stomaka, grudi, zadnjice, korekcije očnih kapaka, ušiju i brade, kao i svi rekonstruktivni zahvati u domenu ove hirurgije.

Nazovite nas na 069/130-130. Budite na pravom mjestu. Bolnica Medtim

( Bolnica Medtim )