Podgorica protiv Jokićevog Džokera otvara sezonu u NLB ABA2 ligi

Ekipa Dragana Radovića večeras (21) protiv Džokera igra prvi meč u novoj sezoni NLB ABA2 lige

5449 pregleda1 komentar(a)
Radović, Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Nakon Teoda (izgubio do MZT-a 68:50) i Sutjeske (savladala Rabotnički 71:58) prvi meč u novoj sezoni NLB ABA2 lige odigraće i Podgorica Bemax - ekipa Dragana Radovića će večeras (21) u svojoj dvorani ugostiti Džoker iz Sombora.

Podgorica je godinama redovan učesnik drugog po rangu regionalnog takmičenja, dva puta je igrala polufinale, a posljednji put prethodne sezone, kada je eliminisana od Vojvodine. Ove sezone, Podgoričani u takmičenje ulaze veoma podmlađeni, prosjek tima je oko 20 godina, a uoči nove sezone je bilo dosta promjena u igračkom kadru.

U timu više nema Milutina Đukanovića, Filipa Anđušića, Marka Kljajevića (prešao upravo u Džoker), Ognjena Čarapića, Danila Ivanovića, Viktora Vujisića, Marka Kljajevića, Vjačeslava Petrova, Brendona Slaja, Lazara Vukčevića i Dejlena Kunca. Sa druge strane, stigli su Džošua Skot, Džek Golke, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović, Vasilije Milović, Aleks Adetokunbo i Entoni Smit.

"Smatram da smo na vrijeme krenuli sa pripremama za novu sezonu. Činjenica je da u odnosu na minulu sezonu imamo dosta novih igrača, jer je 11 igrača otišlo iz kluba i svakako da je trebalo vrijeme da svi novi uklope. Upravo zbog toga smo imali i veliki broj pripremnih utakmica i mislim da spremno dočekujemo početak nove sezone", kazao je u najavi utakmice trener Podgorice Dragan Radović.

Džoker je prethodne sedmice pristao da bude učesnik NLB ABA2 lige, nakon što je Vršac otkazao učešće u ovom takmičenju. Na klupi ekipe iz Sombora sjedi Željko Lukajić, osvajač AdmiralBet ABA lige sa Hemofarmom 2005. godine.

"Imaju kvalitet, trener Lukajić je veliko ime, a između ostalih tamo je i Marko Kljajević, naš najbolji igrač od prošle sezone, tako da iako su mlad klub, imaju ozbiljne ambicije. Ozbiljno ćemo ih shvatiti i dati sve od sebe da budemo na visokom nivou i da upišemo pobjedu", poručio je Radović.

Osim Džokera, Podgorica će u grupi C igrati još protiv Pelistera i Širokog. Dvije ekipe iz grupe prolaze u narednu fazu. Pelister je sinoć na domaćem terenu bio bolji od Širokog - 74:72.

"Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom na to da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top 8 fazu, koja počnje već od januara. Prelijepo je što sezonu otvaramo kod kuće. Očekujemo jednu zahtjevnu utakmicu u kojoj želimo prvu pobjedu, u nadamo se lijepom ambijentu", rekao je košarkaš Podgoričana Nikola Žižić.

Ekipa iz Sombora je iznenađujuće dobila šansu da igra u regionalnom takmičenju. Predsjednik Džokera je Branislav Jokić, otac košarkaša Denvera, Nikole, a u upravi su Jokićeva braća - Strahinja i Nemanja.

"Iznenađenje je samo po sebi što smo dobili poziv da igramo ABA 2 ligu, ali mi je jako drago da je tako. Nismo uspeli da za ovako kratko vreme prikupimo adekvatne podatke o ekipi Podgorice, ali se nadam da ćemo bez obzira na sve uspeti da klub i grad predstavimo na najbolji mogući način u ovom takmičenju", kazao je trener Džokera, Željko Lukajić.

Džoker je ljetos napravio interesantnu ekipu, kojoj je cilj bio da kroz Košarkašku ligu Srbije (KLS) izbori plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone. Zbog toga je došao i Stefan Simić, koji je prethodne sezone u dresu Vršca bio MVP KLS-a, a koji je u drugom dijelu sezone 2021/2022. igrao za Sutjesku. Ali, nastup u ABA2 je uslijedio ranije od planiranog...

„Malo smo iznenađeni što uopšte igramo, ali smo jako srećni i motivisani. Vjerujem da možemo da pokažemo dosta toga. Nemamo mnogo vremena da se pripremimo za utakmicu, a očekuje nas jako teško gostovanje. Daćemo sve od sebe da takmičenje započnemo sa pobjedom, koja bi nam mnogo značila i pred sam početak domaće lige", poručio je Simić.