Pohvale iz Gran Kanarije, Lakovič: Budućnost ima veoma jaku ekipu

Budućnost Voli sjutra (19) dočekuje Gran Kanariju u 2. kolu Evrokupa

5694 pregleda0 komentar(a)
Jaka Lakovič, Foto: Eurocup

Nakon pobjede nad Trentom na startu Evrokupa (84:81), te ubjedljivog trijumfa protiv Andore u 1. kolu Endesa lige (91:71), košarkaši Gran Kanarije dolaze u Podgoricu, gdje će sjutra (19) igrati protiv Budućnost Volija.

Španska ekipa je 2023. godine osvojila ovo takmičenje, ali je onda odbila da igra Evroligu. Ostala je u Evrokupu, a prethodne sezone u osmini finala iznenađujuće izgubila od Bešiktaša. Nova sezona prilika je za bolji učinak, nego što je to bio slučaj prethodne...

"Budućnost igra brzo, njihovi igrači vole da igraju u tranziciji, da napade rješavaju nakon deset sekundi. Imaju fizički veoma jak tim, sa kvalitetnim, talentovanim igračima, jer im pravila u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi omogućavaju da imaju i do deset Amerikanaca", kazao je trener Granke, Jaka Lakovič.

Slovenački stručnjak je posebno istakao šta je glavni zadatak njegove ekipe.

"Ravnoteža u odbrani i skok će biti ključni, kao i naša sposobnost da zaustavimo Jogija Ferela i Mekinlija Rajta. Tu su Rašid Sulejmon i Flečer Megi na poziciji dva, a u reketu će biti Kenan Kamenjaš i Judoka Azubuike, koji su veoma opasni. Nadam se da ćemo biti spremni da odigramo najbolju utakmicu i dođemo do šanse da slavimo", objasnio je Lakovič.

Osvrnuo se i na početak Endesa lige.

"Dobro se osjećamo nakon pobjede nad Andorom. Ali, svjesni smo da imamo mnogo da radimo kako bismo bili još bolji", zaključio je Lakovič.

Standings provided by Sofascore