Jedan od najtraženijih ove jeseni: Šta je to boho stil?

Popularnost boho stila može biti povezana sa željom za autentičnošću i izražavanjem individualnosti kroz odjeću

3031 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Jedno od možda najvećih iznenađenja među stvarima koje za nošenje ove jeseni preporučuju modni znalci svakako jeste - boho stil.

Riječ je o načinu odijevanja koji dopušta jednostavnost u kombinovanju odjeće, kao i eksperimentisanje sa različitim teksturama, bojama i uzorcima. On se oslanja na prirodne materijale kao što su pamuk, lan, koža i druge tkanine iz prirode.

Ovaj stil pruža mogućnost da se osjećate udobno, bez pritiska da pratite stroga modna pravila.

Osnovne odlike boho stila su:

Slojevitost

Boho stil uključuje kombinovanje različitih slojeva odjeće kako bi se postigao šaren i teksturiran izgled. Možete nositi kratke haljine preko farmerki ili kombinovati tunike sa prslucima i jaknama.

foto: Pinterest

Prirodni materijali

Boho stil se bazira na nošenju odeće od prirodnih materijala poput pamuka, lana, svile, kože i čipke, što dodatno naglašava ležeran i prirodan izgled.

foto: Pinterest

Etnički detalji

Ovaj stil često uključuje etničke uzorke, indijske tkanine, etno nakit, perle i resice kako bi se postigao unikatan izgled inspirisan tradicionalnim kulturama.

foto: Pinterest

Široke i labave siluete

Boho stil se odlikuje nošenjem odjeće sa širokim krojevima i opuštenim siluetama. Haljine, široke pantalone i suknje odlično se uklapaju u ovaj stil.

foto: Pinterest

Dodaci

Boho stil često uključuje nošenje brojnih dodataka kao što su šeširi, kožni kaiševi i narukvice, torbe od pruća i ogrlice koje dodaju dozu posebnosti vašem izgledu.

foto: Pinterest

Prirodna boja

Boho stil koristi prirodne boje poput smeđe, crne, bijele, zelene i zemljanih tonova, ali takođe ponekad uključuje i šarene akcente kako bi se dodala toplina i vibracija izgledu.

foto: Pinterest

Ove odlike boho stila omogućavaju slobodu izražavanja i izvlače skriveni unutrašnji kreativni duh svakog pojedinca.

foto: Pinterest