„Mudrosti” za ljubav prema Kolašinu

“Putokazi” sa citatima i “uputstvima” za svakodnevicu biće postavljeni širom grada

3163 pregleda2 komentar(a)
Jedan od “putokaza” u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Otkrij čuda na svakom koraku”, “Uz novi dan dolazi nova snaga i nove ideje”, “Left my heart in Kolasin”, “Nemoj čekati vrijeme, nikad neće biti ‘taman’”… samo su neke od poruka koje će gosti Kolašina, ali i oni koji žive u tom gradu, od sada svakodnevno moći da pročitaju na ulicama.

“Putokazi” sa citatima, mudrostima, “uputstvima” za svakodnevicu, ali i sadržaji čiji je fokus ljubav prema Kolašinu i promocija turističkih potencijala, postavljeni su, za sada, u Ulici Buda Tomovića. Biće ih, najavljuju iz Opštine, i na drugim lokacijama.

Za taj novi sadržaj u gradskom centru, zaslužna je služba predsjednika Opštine, služba glavnog administratora i lokalna Turistička organizacija (TO).

“Služba predsjednika, glavni administrator Lidija Lašić i direktorica Turističke organizacije Zorica Milašinović tokom minulog perioda radili su na osmišljavanju novih turističkih sadržaja u našem gradu koji će uljepšati uže gradsko jezgro. Po uzoru na brojne metropole turizma, koje imaju putokaze koji najčešće pokazuju rastojanja između gradova, došli smo na ideju da naši “putokazi” nose poruke koje će pamtiti turisti. Tako smo počeli postavljanjem putokaza u Ulici Buda Tomovića, a biće postavljeni još na donjem gradskom trgu i Ulici Mirka Vešovića”, kazala je Radmila Šuković iz službe predsjednika Opštine.

Citati na “putokazu” u centrufoto: Dragana Šćepanović

Prema njenim riječima, sadržaji na “putokazima” su raznovrsni, pa će bit i onih koji su poruke o životu, prijateljstvu, putovanjima, obrazovanju…”. Cilj je, kaže Šuković, da “svako nađe poruku za sebe, shodno svojim afinitetima”.

Dio tekstova je urađen na engleskom jeziku, a riječ je, objašnjava, o “univerzalnim porukama i onima koje Kolašin predstavljaju kao moderno turističko mjesto sa tradicionalnim gostoprimstvom”.

Iz službe predsjednika Opštine pozivaju sugrađane da svojim idejama i predlozima doprinesu obogaćivanju sadržaja u gradskom centru. Podsjećaju da je minulih mjeseci obnovljen mobilijar, a tradicionalno, i ovog ljeta Kolašin je bio prepoznat kao “grad cvijeća”.