Spajić čestitao jevrejske praznike: Afirmisati pomirenje, solidarnost i pravdoljublje

„U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije vam čestitam nastupajuće Roš Hašanu i Jom Kipur, praznike kojima, u duhu pravdoljublja, solidarnosti i pomirenja, obilježavate početak novih izazova i pregnuća“

3033 pregleda7 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković

Premijer Milojko Spajić čestitao je pripadnicima Jevrejske zajednice Roš Hašanu i Jom Kipur kojima, kako je naveo, u duhu pravdoljublja, solidarnosti i pomirenja, obilježavaju početak novih izazova i pregnuća.

Spajić je pripadnicima Jevrejske zajednice poželio da nastupajuće dane, uz čuvanje predanja i njegovanje običaja, provedu u miru.

„U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije vam čestitam nastupajuće Roš Hašanu i Jom Kipur, praznike kojima, u duhu pravdoljublja, solidarnosti i pomirenja, obilježavate početak novih izazova i pregnuća“, naveo je Spajić u čestitki.

Kako je dodao, oplemenjujući sebe, obogaćujemo sveukupno okruženje.

"Zahvalan na svemu učinjenom za zajednički nam dom, nastojaćemo da društvene odnose učinimo još boljima i još snažnije promovišemo ljudske slobode i demokratske vrijednosti", rekao je Spajić.

On je dodao da su ponosni na sve vjerske i nacionalne zajednice što Crnu Goru iskreno doživljavaju svojim toplim zavičajem.

"Trudeći se da šire toleranciju, dijalog i međusobno poštovanje, još jednom vam čestitam velike praznike“, navodi se u čestitki Spajića.