Čestitke povodom Roš Hašane

Roš Hašana, jevrejska nova godina, na hebrejskom doslovni znači glava godine, slavi se 1. i 2. mjeseca tišrija (po gregorijanskom kalendaru pada u jesen, obično septembar ili oktobar) i računa se od postanka svijeta

1558 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jevreji slave Roš Hašanu - jevrejsku Novu godinu, a tim povodom stigle su i čestitke.

Roš Hašana, jevrejska nova godina, na hebrejskom doslovni znači glava godine, slavi se 1. i 2. mjeseca tišrija (po gregorijanskom kalendaru pada u jesen, obično septembar ili oktobar) i računa se od postanka svijeta.

Borovinić Bojović: Ono što je dobro za Jevrejsku zajednicu mora biti dobro za cijelo naše društvo

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je čestitku rukovodstvu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice Crne Gore povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Želim da nastupajući praznik donese mir i spokojstvo vama i vašim najmilijima. U danima Roš Hašane čovjek se osvrće i promišlja svoju prošlost kako bi rasterećeniji zakoračio u budućnost. Iskreno želim da se ka budućnosti i prosperitetu u Podgorici i Crnoj Gori krećete sigurnim koracima. Ono što je dobro za Jevrejsku zajednicu mora biti dobro za cijelo naše društvo, jer mi treba da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Šana Tova! – poručila je Borovinić Bojović.

Đeljošaj: Želim vam dobro zdravlje i mnogo sreće i uspjeha

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, čestitao je svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori jevrejsku Novu godinu – Roš Hašanu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se navodi, Đeljošaj je u poruci čestitao i nastupajuće velike jevrejske praznike: Jom Kipur i Sukotu, "sa željom da ovi praznici utvrde međuljudsko razumijevanje, solidarnost i blagostanje".

"Neka Nova godina donese bezbrižnost i nadu u uspjeh novih početaka, a nastupajući blagdani budu ispunjeni mirom i radošću. Želim vam dobro zdravlje i mnogo sreće i uspjeha u godini koja je pred nama", navodi se u čestitki Đeljošaja.