U BiH podignut stepen bezbjednosti: Stigle prijeteće dojave o napadima na vojne objekte

U toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom države kako bi se otkrilo da li postoji realna opasnost. Takođe SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

11997 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen bezbjednosti u bezbjednosno/vojnim objektima u državi zbog prijetećih dojava koje su stigle juče.

SIPA je nakon toga uputila dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere bezbjednosti zbog eventualnih napada, koji se posebno odnose na kasarne i objekte namjenske industrije.

Kako prenosi Klix.ba, u toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom države kako bi se otkrilo da li postoji realna opasnost. Takođe SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

U saopštenju se navodi da je od 2. oktobra pa do daljnjeg zabranjen ulazak u krug objekata vojne industrije vozilima koja dostavljaju hranu i vozilima brze pošte. Vozila firmi koje izvode radove u krugu objekta moraju biti detaljno pregledana prije svakog ulaska i izlaska.

Prošle sedmice je stiglo više dojava o postavljenim bombama u više objekata, među kojima su Aerodrom Sarajevo, tržni centri u Sarajevu i mnoge škole.