PG ping pong - rasplet u subotu

Nagradni fond turnira iznosi 2.000 eura - 1000 će pripasti pobjednicima, 600 drugoplasiranoj ekipi, dok će trećeplasirani podijeliti 400 eura

3291 pregleda1 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada

Veliko finale manifestacije PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni biće održan u subotu u Bemaks parku, u Tološima, saopštili su organizatori - Sekretarijat za sport Glavnog grada i Stonoteniski klub Spin.

Navodi se da će se na završnom turniru nadmetati 32 takmičara.

U kvalifikacijama učestvovalo je 120 takmičara, koji su do finala došli preko osam turnira na četiri lokacije u gradu (Stari Aerodrom, Blok 5, Pobrežje i Njegošev park).

Kvalifikacioni turniri bili su individualnog karaktera, dok će završni biti ekipni - 32 finalista su voljom žrijeba podijeljeni u osam timova sa po četiri člana (tri muškarca i žena), koji će se nadmetati u grupama A i B.

U grupi A nalaze se ekipe Milenijum (Duško Kostić, Velibor Srdanović, Nikola Ilić, Jelka Drinčić), Ribnica (Dejan Bjelić, Aleksandar Obradović, Marko Pešić, Snežana Miličković), Morača (David Milić, Filip Popović, Balša Tomović, Mirjana Andrijević) i Skaline (Nikola Popović, Vladimir Ivanović, Marko Davidović i Tamara Martinović).

U grupi B takmičiće se Duklja (Milan Drobnjak, Duško Lazović, Sreten Čalović, Natalia Podlesnaia), Gorica (Samir Hodžić, Dragan Jovanović, Darko Šćekić, Ana Petrović), Ljubović (Viktor Rogić, Bogdan Bubanja, Aleksa Ivanović, Ivana Badnjar) i Sahat kula (Sstevica Bjeletić, Dušan Dragović, Miloš Mrdak, Tara Lutovac).

U grupnoj fazi ekipe će igrati po sistemu "svaka sa svakom", a po dvije najbolje plasiraće se u polufinale.

Nagradni fond turnira iznosi 2.000 eura - 1000 će pripasti pobjednicima, 600 drugoplasiranoj ekipi, dok će trećeplasirani podijeliti 400 eura.

Sponzor turnira ProfitApp nagradiće sve finaliste sa po dva besplatna termina za pripremu za završni turnir u dvorani Verde u prostorijama STK Spin, sa specijalnim reketima i lopticama za ping pong koji se koriste na manifestaciji.

Prošle godine titulu je osvojila ekipa Ljubović, a iz tog sastava u finalu trećeg izdanja PG ping ponga učestvovaće David Milić i Marko Davidović - Dado Haverić nije uspio da prođe kvalifikacije, dok u njima zbog privatnih obaveza nije učestvovala Anđela Rakonjac.

Subotnji turnir u Bemaks parku počeće u 12 sati, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biće odgođen za nedjelju.