Pokret Naprijed podnio prigovore u vezi navodnih nepravilnosti na 15 biračkih mjesta u Podgorici

Pokretu Naprijed su nedostajala 203 glasa kako bi prešli cenzus

5736 pregleda17 komentar(a)
Kadić, Foto: Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu

Pokret Naprijed predao je Izbornoj komisiji Glavnog grada prigovore zbog navodnih nepravilnosti na 15 biračkih mjesta, saznaju "Vijesti".

Nosilac izborne liste Pokreta Naprijed Vuk Kadić jutros je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti najavio da će podnijeti prigovor Izbornoj komisiji Glavnog grada.

"Naš tim već dva dana u gradskoj Izbornoj komisija pregleda sav materijal i utvrdili smo nepravilnosti na više biračkih mjesta. Na dva - tri mjesta bilo je nevažećih listića koji su glasali za pokret Naprijed", rekao je Kadić.

Rok za predaju prigovora ističe u ponoć.

Pokretu Naprijed su nedostajala 203 glasa kako bi prešli cenzus.

Iz Pokreta Naprijed su saopštili da se jedan od njihovih prigovora odnosi na situaciju zbog koje je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika biračkog odbora.

"Posebno ističemo činjenicu da će o svim prigovorima odlučivati Izborna komisija Glavnog grada. Kao i uvijek do sada, vjerujemo u pravednost i objektivnost u odlučivanju nadležnih organa. Ukoliko se donese odluka o ponovnom glasanju na bilo kojem biračkom mjestu, pozvaćemo sve birače da slobodno i bez ikakvih pritisaka bilo kojeg političkog subjekta izađu i glasaju isključivo po svojoj savjesti. Naša misija ostaje i dalje nepromijenjena - borimo se za Podgoricu po mjeri porodice, za grad koji će biti sigurno i dostojanstveno mjesto za život svakog građanina", saopšteno je iz Pokreta Naprijed.