ZHMS upozorava na obilne padavine između četvrka i petak, i u petak tokom prvog dijela dana

"Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući problemi sa obilnom količinom vode, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine"

8288 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) saopšteno je da će tokom četvrtka i petka (3 i 4. oktobar) područje Crne Gore biti pod uticajem ciklonske aktivnosti, koja će usloviti nestabilne vremenske prilike i obilne padavine.

"Umjereno do potpuno oblačno, često umjerena i jaka kiša, pljuskovi i grmljavina. Očekuju se intenzivne padavine, obilne količine kiše, naročito u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom prvog dijela dana, kada mjestimično može pasti 150-200 l/m2. Od sredine dana u petak u jugozapadnim, a u popodnevnim satima u većem dijelu zemlje padavine će oslabiti ili prestati", saopšteno je iz ZHMS.

Vjetar će biti južnih smjerova, umjeren do jak, u noći između četvrtka i petka i u petak tokom prvog dijela dana, na udare olujne jačine.

"Za dane vikenda će doći do popunjavanja odnosno slabljenja ciklonske cirkulacije, ali će i dalje biti uslova za povremenu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duž obale more talasasto do jače talasasto, u petak krajem dana u postepenom smirivanju. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući problemi sa obilnom količinom vode, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine", navodi se u saopštenju