Pravo s pista: Još nekoliko trendova za jesen i zimsku sezonu

Glavni modni trendovi za jesen i zimu 2024.

3547 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kolekcije jesen-zima 2024 primjetno se razlikuju od prethodnih sezona: diskretne su, umjereno seksi, elegantne i ženstvene. I ovo je, možda, glavni trend današnjice. Svijet je umoran od prevelike garderobe i futurizma, tako da trendovi prošlih godina postepeno ustupaju mjesto klasici, piše magazin Lepota i zdravlje, i izdvaja najupečatljivije od ovih trendova.

Rukavice

Ovaj dodatak postao je najmoderniji na modnoj pisti – i vidjeli smo različite varijacije. Neki brendovi su se opredijelili za visoke mrežaste komade, drugi za osnovnu trikotažu, dok su drugi poput Miu Miu ili Carvena stvorili grubi kontrast stilizujući pletene i prozirne haljine i suknje sa čvrstim, kožnim rukavicama.

Zelena boja

Neočekivana boja za sve u novoj sezoni bila je zelena, koja se najčešće viđala na modnoj pisti u Milanu. Globalni brendovi su dali prednost prigušenim nijansama: kaki, ​​menta, močvarna i vintidž zelena. To nisu samo haljine, trikotaža ili aksesoari, već i gornja odeća, šeširi i satenske cipele.

Suknja do koljena

Suknje do koljena jedan su od glavnih modnih trendova za jesen i zimu 2024. Možete ih nositi uz uske kardigane, pripijene košulje i skraćene prsluke.

Slim fit

Kao što smo rekli na početku, globalni brendovi se vraćaju svojim korenima i na modnoj pisti predstavljaju uklopljene, ženstvene siluete na haljinama, sakoima, kaputima i košuljama. Međutim, sve takve stvari imaju istu karakteristiku – napravljene su od gustog materijala. Ako nosite tanku odjeću, ona će najvjerovatnije izgledati neuredno i vulgarno, što se dogodilo sa mnogim trendovima iz 2000-ih.

Krzno

Nemoguće je zamisliti sezonu jesen-zima bez krzna – svake godine ga je sve više na modnoj pisti. Ako su raniji dizajneri u svojim kolekcijama predstavljali samo bunde i kapute od ovčije kože, sada su torbe, cipele, haljine, suknje i jakne ukrašene dugim ili kratkim krznom.

Hulahopke u boji

Prošle jeseni, djevojke širom svijeta počele su da kupuju crvene hulahopke. Stilisti nisu predviđali sjajnu budućnost trendu, jer je ovih šarenih hulahopki bilo previše. Međutim, dizajneri nas i dalje podstiču da se prepustimo ovom trendu. U modi nisu samo crvene hulahopke, već i žute, zelene, bijele, bordo i ljubičaste.