Niže cijene parkinga u Tivtu

Opštinsko preduzeće Parking servis prešao na zimsku tarifu za parkiranje na uličnim i takozvanim posebnim parkiralištima u gradu, cijena se nije mijenjala za parking na aerodromu

2654 pregleda3 komentar(a)
Ulaz u aktuelni parking u Arsenalskoj ulici, Foto: Siniša Luković

Na teritoriji Opštine Tivat su od utorka 1. oktobra na snazi nove, niže cijene usluga tamošnjeg preduzeća Parking servis za parkiranje na uličnim i tzv. posebnim parkiralištima u gradu, predviđene zimskom tarifom aktuelnog cjenovnika te firme.

Na osnovu zimske tarife, sat vremena parkiranja na takozvanim posebnim parkiralištima u Arsenalskoj ulici, odnosno na Pakovu, umjesto dosadašnjih 80 centi, parking će koštati 50 centi, dok je ciijena za sat vremena parkiranja na parkingu u Đačkoj ulici snižena sa 50 na 40 centi.

Cijena se nije mijenjala za parking na aerodromu Tivat gdje će sat vremena ostavljanja automobila i dalje koštati 80 centi.

Sat vremena parkiranja na uličnim parkiralištima koja su u režimu naplate, sada košta 60 centi u takozvanoj crvenoj zoni, umjesto dosadašnjih 80 centi, odnosno 40 centi umjesto dosadašnjih pola eura u takozvanoj žutoj zoni.

Takozvane povlašćene mjesečne parking karte koje mogu kupiti stanovnici Tivta i pravna lica koja posluju u zonama gdje se ulično parkiranje naplaćuje, po zimskoj tarifi koštaju 15, umjesto dosadašnjih 20 eura mjesečno, koliko su se te karte plaćale za period od 1. maja do 1. oktobra.