Nišavić: Gužve u "Limenci" jer građani traže potvrdu o prebivalištu kako bi ostvarili pravo na besplatan prevoz

I pored žalbi građana da se čeka i više od sat, iz MUP-a tvrde da to nije tačno

5885 pregleda5 komentar(a)
Nišavić, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Ovih dana su veće gužve u "Limenci" na izdavanju dokumenata, a razlog tome je povećan broj građana koji traže potvrdu o prebivalištu kako bi ostvarili pravo na besplatan prevoz, kazao je gostujući u Bojama jutra Televizije Vijesti, Bojan Nišavić, načelnik Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Podgorica.

"Što se tiče samih statističkih podataka, kada je u pitanju izdavanje identifikacionih dokumentata, lična karta, pasoš, vozačka dozvola, zatim razne vrste izvoda i uvjerenja, mi smo u prethodnom mjesecu imali nešto oko 11.000 ponašenih zahtjeva, znači u prosijeku 600 zahtjeva dnevno. Tokom prethodna dva dana imali smo ukupno preko 800 zahtjeva na dnevnom nivou. Među njima je bilo 70 odsto zahtjeva iz izdavanja uvjerenja o prebivalištu."

Ipak, i pored žalbi građana da se čeka i više od sat, iz MUP-a tvrde da to nije tačno.

"Što se tiče crnogorskih državljana, oni se u šaltar sali zadržavaju mnogo kraće nego strani državljani. To su postupci koji traju u najvećem dijelu kada je gužva do 10 minuta. Najviše posljednjih dana možda može da bude to nekih 20 minuta. Za crnogorske državljane, to je prosjek nekih pet do 10 minuta. To ide mnogo brzo. Za strance takođe izdvoji se poseban šalter, tako da se u pojedinih dijelovima dana radi samo uručenje dozvola za privremeni boravak. Privremeni boravak i rad, tako da i taj dio funkcioniše sasvim dobro." naveo je Nišavić.