Vrijeme je za Evroligu: Šampion kreće sa mjesta gdje je krunisan, sezona bez crnogorskih igrača

Novu sezonu najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi otvara meč Alba - Panatinaikos (18.45h), Partizan od 20.30 gostuje kod Baskonije

4105 pregleda4 komentar(a)
Partizan sa novom ekipom i velikim trenerom Obradovićem kreće iz Baskije, Foto: ABA

Feel Devotion se ponovo čuje širom Starog kontinenta, najbolja evropska košarka vraća se na scenu - i to sa istog mjesta gdje je zaključila prošlogodišnju priču.

Vrijeme je za Evroligu - Berlin, "Uber arena" i Alba u prvom meču nove sezone od 18.45 dočekuju Panatinaikos, ekipu koja je 26. maja krunisana upravo u glavnom gradu Njemačke.

Pauza tokom ljeta donijela je mnogo zvučnih transfera, mnoge ekipe su se znatno pojačanje, mnogo je i favorita, ali kao glavnog i ove sezone mnogi vide upravo "zelenu armiju" Ergina Atamana.

"Sve ekipe su jake i svi žele pobjede. Možda mnogi misle da Alba nije kandidat za plej-of, ali jedno je sastav tima na papira u odnosu na parket. Na startu sezone najvažnije je da budemo agresivni", poručio je Ataman.

Ionako jak tim velikan iz Atine pojačao je sa sjajnim igračima kakvi su Lorenco Braun i Džedi Osman.

"Lorenco je trenirao sa nama i nadam se da će igrati protiv Albe", dodao je trofejni turski stručnjak.

Glavni rivali "zelenih" na putu ka odbrani titule biće veliki rival Olimpijakos (jači za Sašu Vezenkova, Evana Furnija i Tajlera Dorsija), zatim Fenerbahče, Real Madrid, Barselona i Monako, dok su u u krugu favorita svakako i Efes i Olimpija Milano.

Admiralbet ABA ligu i ove sezone predstavljaće Partizan i Crvena zvezda, a prvi će na parket rekonstruisani "crno-bijeli".

Prvi spektakl u "Beogradskoj areni" stiže tek u trećem kolu, a prije toga momci Željka Obradovića moraće da riješe dva španska rebusa - prvi večeras od 20.30 protiv Baskonije u gostima.

"Ulazimo sa velikim ambicijama - imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima i želio bih da igramo na isti način kao do sada, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije", jasan je legendarni trener Partizana.

Sjajna košarka večeras očekuje se i u duelu Monaka i Armanija, ali i Bajerna i Reala, Žalgirisa i Barselone.

Među 18 ekipa u eliti ove sezone nema crnogorski igrača, a ovog puta ni trenera.

EVROLIGA, 1. kolo

Četvrtak

Alba - Panatinaikos (18.45h)

Žalgiris - Barselona (19)

Monako - Armani (19)

Baskonija - Partizan (20.30)

Bajern - Real (20.45)

Makabi - Asvel (21)

Petak

Fenerbahče - Olimpijakos (19.30)

Virtus - Efees (21)

Pariz - C. zvezda (21)