Junus Akgun - još jedan turski majstor i dodatna opasnost za Crnu Goru

Kako pišu turski mediji, Akgun - kojeg je Montela trenirao u Adana Demirsporu - naći će se na spisku za mečeve sa "sokolima" i Islandom. I ne samo to, već kako se navodi, italijanski stručnjak planira da sa njim počne utakmicu protiv Crne Gore u Samsunu

7009 pregleda1 komentar(a)
Junus Akgun, Foto: Reuters

Sa supermladim i supertalentovanim Kenanom Jildizom iz Juventusa i Ardom Gulererom iz Reala, uz nešto starije majstore poput Hakana Čalhanoglua i Kerema Akturkoglua, Turska izgleda zatrašujuće.

A, za nastavak Lige nacije i meč sa Crnom Gorom 11. oktobra selektor Vinćenco Montela sprema još jedno "atomsko oružje" u ofanzavi - Junusa Akguna, momka koji se vraća u reprezentaciju nakon sjajnih partija za Galatasaraj na startu sezone.

Kako pišu turski mediji, Akgun - kojeg je Montela trenirao u Adana Demirsporu i kojeg je ranije preporučio Lesteru - naći će se na spisku za mečeve sa "sokolima" i Islandom.

I ne samo to, već kako se navodi, italijanski stručnjak planira da sa njim počne utakmicu protiv Crne Gore u Samsunu.

Akgun je bio u sastavu Turske na Evropskom prvenstvu na kojem je ta selekcija blistala, odigrao je samo 70 minuta protiv Portugala, a onda ga nije bilo za akcije na startu Lige nacije.

Ipak, toliko dobro je odigrao osam mečeva na startu sezone za Galatu, da je očigledno natjerao svog bivšeg trenera da ga opet vrati u nacionalni tim.

Junus je dijete Galatasaraja, a nakon pozajmica u Adani i Lesteru, sa 24 godine "eksplodirao" je u omiljenom crveno-žutom dresu.

Momak koji je visok 173 centimetara sjajan je dribler, a kao ljevonogi fudbaler najbolje se snalazi na poziciji desnog krila.

"Veoma je dobar, ali najbolji kada sa desne strane ulazi unutra, on sam sebi stvara šansa i to je njegov veliki adut", rekao je današnji trener Čelsija Enco Mareska koji je turskog majstora trenirao u Lesteru.

Vinćenco Montela još nije objavio spisak za mečeve sa našom selekcijom i Islandom, a očekuje se da će se na njemu naći još jedno pojačanje - Atakan Karazor, kapiten Štutgarta, koji je rođen i odrastao u Njemačkoj.