Najavljen Mitsubishi SUV Concept sa 7 sjedišta

Iako ime nije zvanično saopšteno, neki izvori pominju da će ponijeti naziv DST Concept.

3444 pregleda0 komentar(a)
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi je sa par najavnih slika i kratkim saopštenjem potvrdio da će 24. oktobra na međunarodnom sajmu automobila na Filipinima (PIMS) prikazati novi koncept SUV-a sa sedam sjedišta.

Iako Mitsubishi tek treba da otkrije ime koncepta, postoji velika šansa da bi mogao da posluži kao najava budućeg serijskog modela, prenosi Autoblog.rs.

Iako ime nije zvanično saopšteno, neki izvori pominju da će ponijeti naziv DST Concept.

Jedna od mogućnosti jeste da novi koncept predstavlja novu generaciju Pajero Sporta, za koju se očekuje da će uskoro debitovati i da će vjerovatno dijeliti svoju platformu sa Triton pikapom srednje veličine.

foto: Mitsubishi

Ipak, vjerovatnija opcija bi mogla da bude produžena verzija kompaktnog SUV-a Mitsubishi XForce, sa redizajniranom karoserijom i rasporedom sjedišta u tri reda. LED farovi podsjećaju na one na XForce-u, dok je maska inspirisana Outlanderom.

Mitsubishi naglašava da otkrivanje ovog koncepta SUV-a sa sedam sjedišta na Filipinima "podvlači posvećenost brenda vozačima ASEAN-a". Ovo sugeriše da će serijski model vjerovatno biti ograničen na tržište ASEAN-a, slično kao i XForce.

Što se tiče opcija za pogon, još uvijek nisu objavljeni detalji. Ako je koncept zaista baziran na XForce-u, vjerovatno će imati isti 1,5 litarski četvorocilindrični motor sa 77 kW/105 KS, uparen sa CVT-om i pogonom na prednje točkove, prenosi Autoblog.rs.