Bokeški Forum: Dok Gospa od Milosti ne dobije vodu, nećemo prisustvovati sjednicama SO

Nedolaskom Sindik i Petkovića vladajuća lokalna kolacija u Tivtu ostaje bez odlučujućeg, 17. odborničkog glasa u lokalnom parlamentu koji broji 32 mjesta, odnosno bez kvoruma za održavanje sjednica ukoliko im ne bude prisustovovao još neko od ukupno 15 odbornika opozicionih stranaka

7628 pregleda5 komentar(a)
Petković, Foto: Siniša Luković

Pred za sjutra zakazanu 19. redovnu sjednicu Skupštine Opštine Tivat, članica lokalne vladajuće koalicije - građanska lista Bokeški Forum, saopštila je da se njen odbornik neće pojaviti u sali lokalnog parlamenta.

"Poštovani građani Tivta, dužnost nam je da vas obavijestimo da nećemo prisustvovati 19. sjednici SO Tivat. Na sjednici održanoj 21. septembra 2023. godine usvojena je Odluka o izgradnji infrastrukture za vodosnabdijevanje svetilišta i ostrva Gospe od Milosti. Čestitamo nam još jednu godišnjicu neuspjeha po ovom pitanju. Kada smo željeli da se informišemo o fazi do koje je projekat stigao, spočitavalo nam se da vršimo politički pritisak. To zaista nije bio pritisak. Ovo što sad radimo jeste. I ovo je naš jedini način", saopštili su odbornica BF-a u SO Tivat Sandra Sindik i potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković koji je ujedno i lider BF-a.

"Jasno i glasno građanima Tivta, jer jedinu obavezu imamo prema njima, poručujemo sledeće: dok projekat vodosnabdijevanja Gospe od Milosti ne bude do kraja realizovan, mi Skupštini nećemo prisustvovati. Fotelje dolaze i odlaze, a principi ostaju", poručili su Sindik i Petković.

Nedolaskom Sindik vladajuća lokalna kolacija u Tivtu ostaje bez odlučujućeg, 17. odborničkog glasa u lokalnom parlamentu koji broji 32 mjesta, odnosno bez kvoruma za održavanje sjednica ukoliko im ne bude prisustovovao još neko od ukupno 15 odbornika opozicionih stranaka.

Inače, direktor Direkcije za investicije Opštine Tivat Vladi Brguljan prošle nedjelje je javno saopštio da će radovi na izgradnji podmorskog cjevoda od Obale Bogišića do ostrva Gospa od Milosti početi uskoro jer se za njih čeka još samo dobijanje formalne saglasnosti lokalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Tivat, odnosno Vlade Crne Gore za korišćenje jedne državne parcele na obali za prolazak vodovodne cijevi.

Direkcija je već izabrala izvođača radova vrijednih više od 100 hiljada eura na izgradnji podmorskog cjevovoda kojim će konačno, ostrvo i samostan Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu biti spojeno na gradsku vodovodnu mrežu.