Okov: Otvoren prodajni centar u Donjoj Gorici uz veliku posjećenost

Kompanija Okov, vodeći "uradi-sam" maloprodajni lanac u regionu, svečano je otvorila svoj novi prodajni centar u naselju Donja Gorica, na mjestu nekadašnjeg salona namještaja "Simpo". Ovo je 16. prodajni centar kompanije u Crnoj Gori i treći u Podgorici.

46805 pregleda0 komentar(a)
Foto: Okov

Na preko 2.700 m2 moderno uređenog prostora, kupcima je na raspolaganju bogat asortiman od 40.000 artikala za radionicu, baštu i domaćinstvo. Objekat se prostire na tri etaže, povezane liftom za lakše kretanje, dok prostrani parking ispred centra omogućava jednostavan pristup svim posjetiocima.

Otvaranje je obilježeno svečanom ceremonijom kojoj su prisustvovali brojni gosti, poslovni saradnici i partneri. Generalni direktor kompanije Okov obratio se prisutnima:

"Ogromno mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu u naš novi Okov centar u Donjoj Gorici. Hvala vam što ste na ovaj kišni dan izdvojili vrijeme da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj. Naša kompanija će u decembru proslaviti trideseti rođendan. Iako je fokus našeg širenja u prethodnih par godina bio u Srbiji, današnji dan pokazuje da nijesmo i nećemo zaboraviti ni matično tržište.

Donja Gorica je naselje koje konstantno raste i razvija se. Mene lično, međutim, nešto drugo privlači ovom kraju. Obilazeći u prethodnom periodu radove na objektu, upoznao sam ogroman broj ljudi iz okoline, koji vrijedno rade na svojim imanjima i od toga rada žive. U njima sam vidio oličenje vrijednosti do kojih i sam jako držim. Zato mi je velika čast što će im ova nova prodavnica na kućni prag donijeti kompletnu našu ponudu proizvoda za radionicu, baštu i domaćinstvo. Uvjeren sam da ćemo nastaviti da se srijećemo na ovom mjestu!"

FOTO: Okov
FOTO: Okov
FOTO: Okov
FOTO: Okov

Pored bogate ponude, otvaranje novog centra donosi i značajne benefite za lokalnu zajednicu kroz otvaranje 40 novih radnih mjesta.

Povodom otvaranja, na dan svečanosti, kupci su mogli iskoristiti popust od 15% na kompletan asortiman, što je privuklo veliki broj posjetilaca i ljubitelja kvalitetne opreme za dom, radionicu i baštu.

Kompanija Okov, kroz tri decenije postojanja, izgradila je reputaciju mjesta gdje se može pronaći sve "od igle do lokomotive". Svoju uspješnu poslovnu priču proširila je i na tržište Srbije, otvaranjem prodajnih centara u Beogradu, Čačku i Novom Sadu. Prošle godine izgrađen je distributivni centar u Beogradu, čime je dodatno ojačano prisustvo na regionalnom tržištu.

Brz rast kompanije doveo je do potrebe za novim skladišnim kapacitetima. Nedavna kupovina magacina "Novog duvanskog kombinata" na Ćemovskom polju omogućiće kompaniji još efikasniju distribuciju i bolju uslugu za sve kupce.

foto: Okov

Generalni direktor je najavio i buduće planove kompanije:

"Ekspanzija ostaje jedan od naših glavnih ciljeva. Ove godine smo od Novog duvanskog kombinata kupili objekat, koji se nalazi u neposrednoj blizini našeg centralnog magacina, i u kojem ćemo na 15.000 m2 formirati još jedan distributivni centar. Konačno su se stekli uslovi i za početak projektovanja u Nikšiću – uz postojeći maloprodajni objekat, izgradićemo još jedan na 3.000 m2 kako bismo u toj cjelini mogli komotno prezentovati naš kompletan asortiman. Krunu našeg poslovanja u Crnoj Gori predstavljaće, svakako, ogromni tržni centar u City kvartu, naspram BIG shopping centra, koji ćemo uskoro početi da projektujemo."

foto: Okov

Kroz svoju web platformu, Okov omogućava dostavu proizvoda na kućnu adresu širom Crne Gore i Srbije. Prošlogodišnje lansiranje loyalty aplikacije, koja sada broji preko 60.000 aktivnih korisnika, ojačalo je vezu kompanije sa kupcima. Nova verzija aplikacije donosi još jedan benefit za građane Podgorice – dostavu poručene robe istog dana. U narednim mjesecima planira se proširenje ove usluge i na druge gradove u kojima Okov ima prodajne centre.

Na kraju svečanosti, generalni direktor se zahvalio svim zaposlenima koji su doprinijeli realizaciji projekta:

"Naša kompanija, kao i Donjogoričani, vrijedno radi i razmišlja o budućnosti. Ovdje je pravo vrijeme da se zahvalim uigranoj ekipi, koja je u prethodnim mjesecima još jednom majstorski isplanirala i pripremila radnju za otvaranje. Hvala vam svima na tome što Okov širom regiona prepoznaju po lijepim, originalnim i bogato napunjenim prodavnicama."

foto: Okov

Otvaranje novog Okov centra u Donjoj Gorici još je jedan dokaz posvećenosti kompanije kvalitetu i zadovoljstvu kupaca. Kompanija nastavlja sa širenjem i uvođenjem inovativnih usluga, potvrđujući svoj status lidera na tržištu.

(Okov)