Džon Bojega igra "kralja soula" Otisa Redinga u novom biografskom filmu

U zvaničnom opisu filma stoji da on "slavi deset kratkih godina koje su Otis i Zelma proveli zajedno, i njihovu vječnu ljubavnu priču nakon njegove smrti"

2485 pregleda0 komentar(a)
Džon Bojega, Foto: Shutterstock

Džon Bojega će igrati "kralja soula" Otisa Redinga u novom filmu koji će prikazati ljubavnu priču između njega i njegove partnerke Zelme Atvud.

U filmu "Otis i Zelma", glumac koji se proslavio ulogama u "Ratovima zvijezda" i "Napadu na kvart", igraće tragično preminulog pjevača, dok će talentovana Daniel Dedvajler, koja je privukla pažnju u filmu "Til", igrati njegovu suprugu, prenosi Gardijan.

Drama će pratiti uspjehe Otisa Redinga, čija je karijera uključivala hitove poput "Sittin' On The Dock of the Bay" i "These Arms of Mine", sve do njegove tragične smrti u avionskoj nesreći 1967. godine, kada je imao samo 26 godina.

U zvaničnom opisu filma stoji da on "slavi deset kratkih godina koje su Otis i Zelma proveli zajedno, i njihovu vječnu ljubavnu priču nakon njegove smrti". Film ima punu podršku Redingove zadužbine.

Nakon pjevačeve smrti, njegova udovica je otvorila sopstvenu agenciju za rezervacije nastupa, prodavnicu ploča i noćni klub, i nikada se nije preudala. "Nikada neću. Volim da budem gospođa Otis Reding. Ja sam jedna jedina", rekla je za Njujork tajms 2022. godine.

Ovoga mjeseca će Otis Reding posthumno dobiti zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Film "Otis i Zelma" će režirati Čening Godfri Pipls.