Ružičasti oktobar: brini o sebi, podrži druge!

Drogerije Kuća Hemije i Dama godinama su posvećene ženama i svemu što je njima važno. A koliko su baš one važne njima, pokazuju kroz posebno važne datume – poput oktobra, koji podsjeća na ranu dijagnostiku karcinoma dojke.

3554 pregleda0 komentar(a)
Foto: Kuća Hemije

Svake godine apeluju na samopreglede i podsjećaju da je ružičasti oktobar budilnik za alarmantne podatke, te da samo zajedno možemo promijeniti loše statistike. Probudimo se na vrijeme!

GLOBOCAN podaci za Crnu Goru ukazuju da je karcinom dojke najčešći maligni oblik kod žena. 2023. godine je dijagnostifikovano čak 416 novooboljelih, sa stopom smrtnosti od 154, a gotovo 90% karcinoma dojke je izlječivo ukoliko se otkrije na vrijeme.

Organizovanim donacijama, Drogerija Kuća Hemije i Dama, podržavaju skrining programe i rano otkrivanje karcinoma dojke, kao jedini put ka uspješnom izlječenju i zdravijoj budućnosti. Ove godine, tokom mjeseca oktobra, od svake kupovine Carefree proizvoda, Kuća Hemije i Dama će donirati 0.50€ Odjeljenju za radiologiju i onkologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Statistika obolijevanja od karcinoma dojke je trenutak kada ružičasti svijet postaje ozbiljan...ali i trenutak kada zajedno možemo napraviti razliku!

„Svakog dana, a posebno ovog oktobra – ružičasta boja je podsjetnik važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke. To je trenutak kada ružičasti svijet postaje ozbiljan – a u njemu stane čitav mikrokosmos borbe i hrabrosti naših heroina u četiri zida. Zato, drogerije Kuća Hemije i Dama svojim skromnim doprinosom, žele podsjetiti da nisu same i zajedno možemo pobijediti loše prognoze dobrim vijestima!“ – poručuju iz drogerija.

Kako bi kvalitet zdravstvene zaštite podigli na viši nivo, Drogerije Kuća Hemije i Dama apeluju na redovna javljanja ljekaru i samopreglede.

Zato, zajedno porazimo loše statistike zajedničkom borbom i malim pobjedama koje slave život i dobre vijesti!

foto: Kuća Hemije

( Kuća Hemije )