Prvi put poslije pet godina opslužen milioniti putnik na Aerodromu Tivat

Tolić kaže da će biti još dobrih vijesti za Aerodrome Crne Gore

4892 pregleda2 komentar(a)
Foto: ACG

Djevojčica Bejli iz Velike Britanije milionita je ovogodišnja putnica Aerodroma Tivat. Ona je sa roditeljima, nakon odmora u Herceg Novom, danas krenula ka svojoj kući letom avio-kompanije EasyJet iz Tivta za London - saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore (ACG).

Inače, ovo je prvi put od 2019. da je na tivatskom aerodromu opsluženo milion putnika u jendoj godini, a tu vijest jubilarnim putnicima danas su u terminalnoj zgradi aerrodroma Tivat saopštili predsjednica Odbora direktora ACG, Jelena Maraš i izvršni direktor te kompanije, Roko Tolić.

“U ime Aerodroma Crne Gore izražavam veliko zadovoljstvo što nakon pet dugih godina ponovno imamo milionitog putnika u Tivtu. Takođe, indikativno je što je upravo riječ o putnici na letu jednog od naših strateških partnera - kompanije EasyJet. Ova kompanija u Tivtu ostvaruje organski, sistematski rast”, poručio je izvršni direktor ACG Roko Tolić.

Inače, EasyJet je tokom ove ljetnje sezone u Tivtu ostvario rast od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu. Zaključno sa krajem oktobra, ova britanska niksobudžetna kompanija na linijama iz i ka Tivtu prevešće 133 hiljade putnika. Ta avio-kompanija povezuje Tivat sa aerodromima London Getvik, London Luton, Berlin, Mančester, (tokom čitave IATA ljetnje sezone), sa Ženevom (od kraja aprila do kraja oktobra) i Bristolom (od kraja juna do kraja septembra).

“Dakle, nakon što je EasyJet ove godine ostvario rast od 80 odsto, prema najavama za narednu ljetnju sezonu slijedi dodatni rast od 30 odsto, što je u brojkama oko 174 hiljade putnika”, pojasnio je Tolić.

Izvršni direktor ACG je najavio da sa velikim optimizmom planiraju učešće na međunarodnoj vazduhoplovnoj konferenciji „Routes“ koja se narednih dana održava u Bahreinu.

“Očekuju nas pregovori sa velikim brojem avio-kompanija i vjerujem da ćemo se vratiti sa još dobrih vjesti,” zaključio je Tolić.