Sufinansiraće 57 projekata planiranih kroz program zaštite i očuvanja kulturnih dobara

Konkurs se odnosi na oblasti:arheološka i konzervatorska istraživanja, izrada konzervatorskih projekata i sprovođenje konzervatorskih mjera, popularizacija i prezentacija kulturne baštine

1395 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo kulture i medija je objavilo Konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje 57 projekata planiranih kroz Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore u 2024. godini, koji je donijela Vlada, u ukupnom iznosu od 878.000 eura.

Konkurs se odnosi na oblasti:arheološka i konzervatorska istraživanja: 16 projekata; izrada konzervatorskih projekata i sprovođenje konzervatorskih mjera: 31 projekat; popularizacija i prezentacija kulturne baštine: 10 projekata.

Pravo učešća imaju vlasnici/držaoci kulturnih dobara; nosioci/čuvari nematerijalne baštine i pravna lica koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje poslova iz djelatnosti kulture/kulturne baštine.

"Pozivaju se navedeni subjekti da podnesu prijave kako bi svojim učešćem doprinijeli realizaciji prioriteta utvrđenih ovim konkursom", saopštio je MKM.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Konkursa, zaključno sa 19. oktobrom.

Prijava se podnosi u jednom štampanom primjerku, neposredno ili poštom na adresu: Ministarstvo kulture i medija, ul. Njegoševa 83, 81250 Cetinje.

Za dodatne informacije, moguće je obratiti se na e-mail kulturna.bastina@mku.gov.me