Mornar sa Zvezdovom Cedevita Olimpijom: Još jedan pripremni duel

Barani nakon dva ubjedljiva poraza u regionalnom takmičenju dočekuju Cedevita Olimpiju (17h)

3852 pregleda0 komentar(a)
Mornar će pokušati da iznenadi: Brenden Dženkins, Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Košarkaši Mornara su kasno sastavili tim, nisu na vrijeme ni počeli s treninzima, pa na početak AdmiralBet ABA lige gledaju kao na neku vrstu pripremnog perioda.

Nakon ubjedljivih poraza od Budućnost Volija i Crvene zvezde (uz mnogo bolji utisak u Beogradu) Barane čeka još jedan duel u kojem su autsjderi - dočekuju Cedevita Olimpiju (17 časova).

Ljubljančani su ABA ligu otvorili sa dva poraza, s tim što su upisali dva trijumfa u Evrokupu, a Mornar nije u situaciji nikom da prijeti...

- Poslije svake pobjede i svake dobre utakmice podiže se moral i raspoloženje u ekipi. U takvom ambijentu dočekujemo meč sa Cedevita Olimpijom, vrlo teškim protivnikom koji je svake godine jak. Sada je, čini mi se, još jači - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

- Tim iz Ljubljane je fizički izuzetan. Nema slabu tačku, već po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Ovo je za nas pripremna utakmica kako bismo spremnije dočekali mečeve u borbi za opstanak. Imamo i zdrastvenih problema zbog stomačnog virusa koji nas je “pokosio”, pa još uvijek ne znamo u kom sastavu ćemo se suprotstaviti protivniku - kazao je Pavićević.

Cedevita, čiji je trener crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović, ABA ligu je otvorila neuspjesima protiv FMP-a i Dubaija.

- Pred nama je izazovno gostovanje. Mornar nema mnogo toga da izgubi, s druge strane može mnogo da dobije, tako da će sigurno igrati energično. Barani rade mnogo različitih stvari na parketu, stil igre im omogućava da igraju van sistema, upravo zato su ekipa za koju se nije lako spremiti. Svaki igrač može da bude opasan, ali analiziraćemo ih i nadam se trijumfu - istakao je bek Cedevita Olimpije Devonte Džons.