Dambrauskas: Jovetić neće unaprijediti samo Omoniju, već cijelu kiparsku ligu

"Došao je praktično već spreman da igra iako nije imao klub skoro četiri mjeseca. Trenirao je individualno i sa nekoliko timova i odlično je fizički spreman... Potrebno je naglasiti njegov profesionalizam, mentalitet i motivaciju"

5903 pregleda0 komentar(a)
Jovetić na treningu Omonije, Foto: OMONOIA FC/Facebook

Omonija je "zgrabila" priliku i dovela najveće pojačanje u istoriji kluba. Stevan Jovetić je od ponedjeljka igrač "zeleno-bijelih" iz Nikozije, a o svemu što dolazak crnogorskog kapitena donosi kiparskom fudbalu govorio je trener Valdas Dambrauskas.

"Ne možete da ne budete nezadovoljni kada igrač kao što je on stigne u vaš u klub. Vjerujem da će njegov dolazak unaprijediti ne samo Omoniju nego cijelu kiparsku ligu", istakao je trener Omonije.

Nekadašnji fudbaler velikih evropskih klubova kakvi su Mančester siti, Inter, Fiorentina, Monako i Sevilja kao jedan od razloga dolaska na Kipar naveo je upravo litvanskog stručnjaka.

"Jovetićev dolazak ujedno je pokazao i gdje se nalazi liga na Kipru kada može da privuče tako atraktivne fudbalere", dodao je bivši trener Hajduka, Ludogoreca i OFI Krita.

Dambrauskasfoto: OMONOIA FC/Facebook

Naglasio je da Jovetić "može da bude uzor za mnoge stvari".

"Da, posebno mlađim igračima koji mogu da gledaju kako igra, kako se priprema za mečeve... Stevan je pravi profesionalac i njegov kvalitet se ne dovodi u pitanje".

Naveo je i idealan primjer Jovetićeve profesionalnosti.

"Najbolje sve to potvrđuje i što je došao praktično već spreman da igra iako nije imao klub skoro četiri mjeseca. Trenirao je individualno i sa nekoliko timova i odlično je fizički spreman... Zaista treba naglasiti njegov profesionalizam, mentalitet i motivaciju", istakao je Dambrauskas.

Na pitanje na kojoj poziciji planira da koristi Jovetića rekao je.

"Ukoliko imate inteligentne fudbalere onda ne pričate mnogo o poziciji, jer oni igraju fudbal, a ne određenu poziciju", zaključio je litvanski stručnjak.

Omonija je u četvrtak krenula pobjedom u Ligi konferencije pobjedom (4:0) nad Vikingurom - Stevan Jovetić u Evropi nema pravo nastupa do januara, ali bi prve minute za novi klub mogao da upiše u nedjelju (18h) protiv Arisa iz Limasola.