„Evropa kroz pjesme” u KIC-u „Budo Tomović”

Koncert sopranistkinje Sare i pijaniste Aima Pađina u Podgorici

928 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Koncert “Evropa kroz pjesme”, sopranistkinje Sare i pijaniste Aima Pađina, otvoriće sjutra jesenju muzičku sezonu u Kulturno-informativnom centru (KIC) “Budo Tomović” u Podgorici u 20 časova. Ulaz je slobodan, a pokrovitelj koncerta je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori.

Program će pružiti publici široku lepezu muzičkih stilova te poznate melodije i pjesme kompozitora kao što su Tiberiju Bredičanu, George Grigoriju, Rihard Stajn, Antonjin Dvoržak, Franc Šubert, Robert Šuman, Frederik Šopen, Edvard Grig, Đoakino Rosini, Jan Sibelijus, Endrju Lojd Veber, Fransis Pulank, Petar Tanasijević i Edit Pjaf.

Sara i Aimo potiču iz ugledne muzičke porodice rumunsko-italijanskog porijekla. Brat i sestra uspješno grade lične karijere u Evropi. Sara živi u Ženevi, a Aimo u Beču.

Repertoar Sare Pađin obuhvata raznovrsnu muziku dvadesetog vijeka, od operete do mjuzikla, kabarea do savremene muzike, francuskih melodija i elektro-popa. Dobila je glavne uloge u nekoliko prestižnih savremenih projekata. Kao ostvarena i eklektična umjetnica, otpjevala je opus Semjuela Dukomuna “Žetva vatre” za izdavačku kuću “Claves” i snimila elektro-lirske komade sa produkcijskim timom iz Las Vegasa.

Jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije Aimo Pađin nastupa širom Evrope i posljednjih godina njegova karijera je u stalnom usponu. Nakon debitantskog albuma sa muzikom norveškog kompozitora Martina Romberga, snimio je album sa svim valcerima Frederika Šopena, a od maja 2019. godine, zvanični je umjetnik “Bezendorfera”, jednog od najpoznatijih proizvođača klavira.