Brnović pred derbi sa Sutjeskom: Imamo sve što nam treba i daćemo sve od sebe da pobijedimo

Budućnost sjutra (19) u Nikšiću protiv Sutjeske igra meč 11. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige

7055 pregleda8 komentar(a)
Brnović sa saradnicima, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti prvi krug u MeridianBet Prvoj crnogorskoj ligi su odigrali veoma dobro, na devet utakmica zabilježili sedam pobjeda, uz dva remija, primili samo tri pogotka, pa su već odmakli od konkurencije.

Ekipa Ivana Brnovića ima šest bodova više od Petrovca (obje ekipe imaju meč manje od ostalih timova u ligi), a sedam više od aktuelnog šampiona, Dečić AdmiralBeta.

U narednom kolu, koje je na programu sjutra, a koje je posljednje pred reprezentativnu pauzu, ekipa Ivana Brnovića igra u Nikšiću (19 h) protiv Sutjeske, koja je zauzima sedmo mjesto sa 13 bodova. Budućnost od Sutjeske nije izgubila tri godine, tačnije na 14 mečeva.

"Derbi je uvijek nepoznanica i neizvjesnost. Nije važna trenutna forma, niti stanje na tabeli. U derbiju se pojavljuju novi igrači, dođe do inspiracije pojedinca. Motiva ima, zbog terena, zbog publike, nadamo se i dobrom vremenu, tako da u principu očekujemo jednu kvalitetnu fudbalsku predstavu. Počeli smo da igramo malo i na dobrim terenima - prošli meč u Tuzima, na sjajnom terenu, očekujemo takav i u Nikšiću. Što se nas tiče, nema euforije, oprezni smo, skromni, vlada radna atmosfera i tako ćemo i nastaviti", kazao je u naajvi utakmice trener Budućnosti Ivan Brnović.

Brnović se osvrnuo i na Sutjesku, koju je tokom sezone preuzeo Milija Savović.

"Oni su u značajnoj mjeri promijenili i podmladili ekipu. Imajući u vidu da je u pitanju Sutjeska, po redu drugi najrenomiraniji klub u našoj državi, to je opet za respekt, to je znak da vjerovatno imaju opciju da rade na duže staze. Pokazali su određene oscilacije kada je u pitanju rezultat tokom ovih deset kola, ali su zadržali igru, u mnogim mečevima su se oni pitali, kontrolisali... Sutjeska igra dobro - jedna mlada, poletna ekipa koja ima puno energije, očigledno da im fali malo iskustva, ali dosta toga upravo nadomjeste svojom željom, borbenošću, agresivnošću, tako da će biti, nadam se, derbi po mjeri fudbalskih sladokusaca", kazao je Brnović.

Budućnost, poručio je Brnović ide na pobjedu.

“Nema velike filozofije, igraćemo našu igru, samo je pitanje na koji način, da li ćemo promijeniti neke detalje. Igramo otvoreno i za gol više, naravno, kada nam protivnik to dozvoli. Ići ćemo na pobjedu, imamo samopouzdanje, motivisani smo, imamo sve što nam treba i daćemo sve od sebe", rekao je Brnović.

Čestitao je i omladincima Budućnosti plasman u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Želio bih da čestitam našim omladincima na sjajnom uspjehu, prolazu u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Divna noć, za pamćenje, sjajni golovi, sjajna predstava naših momaka. Sve čestitke stručom štabu i igračima. Ovo je velika stvar za naš klub, poslije toliko godina, u novijoj istoriji, bar kad su mlađe selekcije u pitanju, sigurno najveći uspjeh", kazao je Brnović.

Standings provided by Sofascore