Jusup: SC Derbi je dobar tim, kvalitetan spoj mladosti i iskustva

SC Derbi i Zadar sjutra (19) u Podgorici igraju meč trećeg kola AdmiralBet ABA lige

4808 pregleda0 komentar(a)
Danijel Jusup, Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši SC Derbija i Zadra nakon dva kola AdmiralBet ABA lige imaju po pobjedu i poraz, a sjutra (19) u "Morači" će odigrati meč trećeg kola regionalnog takmičenja.

Šampion Hrvatske u Podgoricu dolazi nakon što je u prethodnom kolu izgubio na domaćem terenu od Igokee. Ekipa Danijela Jusupa nikada nije savladala SC Derbi u Podgorici.

“Vidjeli smo utakmicu SC Derbija sa Cibonom, bilo je stvari koje su dobro radili, a bilo je i onih loših. U prvom kolu su pobijedili Spartak i bili su dosta dobri, pogotovo u završnici, dok protiv Cibone nismo vidjeli njihovu pravu sliku. Imaju dobar, mlad tim... Zavise od plejmejkera Nila, ali tu su Drobnjak, Nikolić, Bogavac koji traži afirmaciju… Jedan spoj mladosti i iskustva koji daje kvalitet. Na domaćem terenu se osjećaju komforno, imaju više samopouzdanja i moramo da budemo pametni protiv njih. Početak je sezone, još se uigravamo, ali dobro smo trenirali i mislim da će u Podgorici biti zanimljivo", rekao je trener Zadra Danijel Jusup.

Nakon meča sa "studentima", Zadar će tri utakmice zaredom igrati kod kuće, ali to će biti mečevi protiv Budućnost Volija, Partizana i Crvene zvezde.

“Očekuje nas izazovno gostovanje u Podgorici, nakon čega nam dolaze tri zahtjevne utakmice na domaćem terenu. Raspored nije baš sjajan, ali nemamo neki veliki imperativ. Moramo zadržati mirnoću, pokušati dati svoj maksimum i ići od utakmice do utakmice", kazao je košarkaš Zadra Lovro Mazalin.

Standings provided by Sofascore