SC Derbi protiv Zadra, Mijović: Veliki izazov za našu mladu ekipu

SC Derbi sjutra (19) dočekuje Zadar u 3. kolu AdmiralBet ABA lige

6525 pregleda0 komentar(a)
Luka Bogavac, Foto: KK Cibona/Ivana Dergez

Košarkaši SC Derbija mogu da se pohvale činjenicom da od ulaska u AdmiralBet ABA ligu na domaćem terenu nisu izgubili od Zadra - u "Morači" su odigrali tri meča, upisali tri pobjede, a četvrtu će pokušati da zabilježe sjutra (19) u 3. rundi regionalnog takmičenja.

Nakon poraza od Cibone u prethodnom kolu (75:69), ekipa Petra Mijovića želi da protiv šampiona Hrvatske pokaže reakciju i dođe do pobjede pred utakmicu sa Partizanom u 4. kolu.

"Zadar je godinama unazad ekipa koja svojom atipičnošću zahtijeva maksimalnu pripremu. Iskusna ekipa predvođena odličnim trenerom je veliki izazov za našu mladu ekipu. Maksimalan nivo agresivnosti i koncentracije je preduslov da u utakmici dođemo do šanse za nama važan trijumf", rekao je trener SC Derbija, Petar Mijović.

Poput SC Derbija, i Zadar je zabilježio po pobjedu i poraz u AdmiralBet ABA ligi. Hrvatski šampion je između dvije sezone ostao bez najboljeg igrača, Luke Božića, koji je otišao u Španiju.

"Igramo protiv Zadra, koji ima bazu igrača koja je bila tu i prethodne godine. Imaju svoj stil igre na koji ćemo se mi morati adaptirati. Probaćemo neke naše prednosti da iskoristimo, da nas te prednosti dovedu u situaciju da pobijedimo. Mislim da je najvažnija stvar da napravimo reakciju na utakmicu u Zagrebu, gdje nismo bili na nivou. Vjerujem da ćemo u ponedeljak izaći kao ekipa na teren i da ćemo dati 100 odsto sebe kako bismo pobijedili", poručio je mladi košarkaš "studenata", Luka Bogavac.

Standings provided by Sofascore