Upitno asfaltiranje ulica i puteva u Opštini Bijelo Polje u vrijednosti od 900 hiljada eura

Posao asfaltiranja puteva i ulica samo je jedan u nizu projekata u Bijelom Polju čija je realizacija upitna

5067 pregleda1 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Asfaltiranje ulica i puteva u Opštini Bijelo Polje u vrijednosti od 900 hiljada eura je upitno. Razlog su, kako tvrde iz Opštine Bijelo Polje, kompleksne zakonske procedure koje podrazumijeva Zakon o javnim nabavkama u kojima, dodaju, državne institucije sa zakašnjenjem reaguju.

Počelo je od potpisanog Ugovora o dodjeli 600 hiljada eura tek u maju, nakon čega je Opština izdvojila još 300 hiljada eura i raspisala tender 3. juna.

Iz Uprave za kapitalne projekte nisu odgovorili na pitanje da li postoji mogućnost da se ovaj novac prenese za narednu godinu, ali objašnjavaju zašto ranije nisu mogli da potpišu Ugovor o dodjeli sredstva iz državnog budžeta.

Ni u Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ne vide svoju odgovornost zato što im je na žalbu trebalo da odgovore više od 50 dana. Ističu da je prosjek 25 dana, ali…

A odlučivalo se o žalbi drugorangirane bjelopoljske firme Konstrukt jer, kako su naveli, prvorangirani Bemaks nije štrikirao odgovor na pitanje da li je upisan u Centralni registar privrednih subjekata, te zato što u Uvjerenju Poreske uprave imaju dug po osnovu kamate od 225 eura. Žalba je uvažena, pa je Konstrukt sada prvorangirani.

Posao asfaltiranja puteva i ulica samo je jedan u nizu projekata u Bijelom Polju čija je realizacija upitna.