Preminuo Madonin mlađi brat: "Bili smo drugačiji i znali da će nam društvo praviti probleme zbog toga"

Pjevačica je rekla da neko vrijeme nisu bili u kontaktu, sve dok se Čikone nije razbolio, kada su "ponovo pronašli put jedno do drugog"

4497 pregleda0 komentar(a)
Kristofer Čikone, Foto: Shutterstock

Kristofer Čikone, multitalentovani umjetnik, plesač, dizajner i mlađi brat pop zvijezde Madone, preminuo je u 63. godini.

Čikone je preminuo u petak u Mičigenu, potvrdio je njegov predstavnik Bred Tejlor za Asošiejted pres u nedjelju nakon duže borbe sa rakom.

Madona se oprostila od brata u objavi na Instagramu, opisujući ga kao osobu koja joj je dugo bila najbliža, prenosi Gardijan.

"Teško je objasniti našu povezanost. Ali rasla je iz razumijevanja da smo drugačiji i da će nam društvo praviti probleme jer ne slijedimo društvene norme. Držali smo se za ruke i plesali kroz ludilo našeg djetinjstva. U stvari, ples je bio neka vrsta superljepka koji nas je držao zajedno. Divila sam mu se. Imao je besprijekoran ukus. I oštar jezik, koji je ponekad koristio protiv mene, ali uvijek bih mu oprostila", kazala je pjevačica.

Rekla je da neko vrijeme nisu bili u kontaktu, sve dok se Čikone nije razbolio, kada su "ponovo pronašli put jedno do drugog. Dala sam sve od sebe da ga održim u životu što je duže moguće. Bio je u velikim bolovima pred kraj... Drago mi je što više ne pati. Nikada neće niko biti poput njega".

Plesač od mladosti, Čikone je bio duboko povezan sa sestrinim usponom na pop sceni 80-ih, pojavljujući se u muzičkim spotovima poput onog za pjesmu "Lucky Star", bio je umjetnički direktor njene turneje "Blond Ambition World Tour" i radoi kao direktor turneje "The Girlie Show". Takođe je režirao muzičke spotove za Doli Parton i Tonija Beneta.

Čikone je 2008. objavio autobiografiju koja je postala bestseller "Život sa mojom sestrom Madonom", u kojoj je pisao o njihovom napetom odnosu, njenim romantičnim vezama i iskustvima sa turneja. Dvije decenije bio je uz nju, pomažući joj i sarađujući sa pjevačicom. Takođe je dizajnirao enterijere njenih kuća u Njujorku, Majamiju i Los Anđelesu. Rekao je da je to pomalo ličilo na brak.

Knjiga i njegov iskren opis dogodovština iz života slavne sestre imali su uticaj na neke od njegovih holivudskih prijateljstava. Nekoliko godina kasnije, 2012. godine, tokom promocije kolekcije cipela koju je dizajnirao, rekao je za "The Standard" da su on i njegova sestra u “sasvim prijatnim odnosima” i u kontaktu.

"Ne radim za nju, i bolje je ovako", rekao je.

Posljednjih godina, Čikone se preselio u Mičigen kako bi bio bliže porodici. Oženio se 2016. Rejom Takerom, britanskim glumcem, koji je bio uz njega kada je preminuo.

Madona je nedavno izgubila i svoju maćehu, Džoan Kler Čikone, koja je preminula od raka prije nekoliko sedmica, kao i starijeg brata Entonija Čikonea početkom 2023. godine.