S djecom i za djecu: Edukativne i humanitarne aktivnosti za najmlađe Nikšićane u okviru Dječije nedjelje

Dječija nedjelja traje od 7. do 13. oktobra

1573 pregleda1 komentar(a)
Foto: Dječiji savez

Kao i svake godine, Dječiji savez Nikšića potrudio se da za Dječiju nedjelju, koja traje od 7. do 13. oktobra, pripremi edukativne i humanitarne aktivnosti za najmlađe.

Ovogodišnji moto Dječije nedjelje je “S djecom i za djecu”.

Danas će učenicima prvih razreda seoskih osnovnih škola “Dobrislav Đedo Perunović”, “Jovan Gnjatović”, “Rade Perović”, “Dušan Đukanović” i “Pavle Kovačević”, uručiti prigodne poklone koje je obezbijedio “Lux taxi”.

“Uručićemo i 20 paketa djeci slabijeg materijalnog stanja koje je obezbijedila humanitarna organizacije ‘Adra’ iz Podgorice. Ovim poklonima smo obradovali i nagrađene učenike na takmičenjima koja smo organizovali prošle godine”, saopštila je sekretarka nikšićkog Dječijeg saveza Ratka Radunović.

Već deset godina Dječiji savez i OŠ “Ratko Žarić” tokom Dječije nedjelje ne zaboravljaju mališane koji se nalaze na dječijem odjeljenju nikšićke Opšte bolnice. Sjutra će učenici predvođeni učiteljicom Dudom Sekerez Vujučić, uručiti mališanima voće, slatkiše i igračke, dok će Dječiji savez pokloniti posteljine, pidžame, sredstva za higijenu, čarape i igračke za čiju je kupovinu sredstva obezbijedio Crnogorski elektroprenosni sistem.

Kancelarija za prevenciju narkomanije obezbijedila je 17 knjiga na engleskom jeziku za polaznike školice koju vodi profesorica Anđela Perošević.

“U srijedu, 9. oktobra, sa pjesnikinjama i mojim saradnicama, Gordanom Sarić i Snežanom Pejović Ratković, posjetićemo školu ‘Dobrislav Đedo Perunović’ i biblioteci uručiti komplet knjiga na engleskom jeziku koje je obezbijedila Kancelarija za prevenciju narkomanije”, kazala je Radunović.

Četvrtak je rezervisan za mališane vrtića “Mačak” u Župi. Učenici OŠ “Radoje Čizmović” su za mlađe drugare pripremili program i poklone, dok će Dječiji savez uručiti edukativni i manipulativni materijal koji je obezbijedio “Agro AB” doo Nikšić.

U petak, u saradnji sa Turističkom organizacijom (TO), Narodnom bibliotekom “Njegoš”, JU “Muzeji i galerije”, Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i školama “Ratko Žarić”, “Mileva Lajović Lalatović” i “Dušan Đukanović” organizovaće obilazak lapidarijuma, dječije čitaonice i TO, a biće održan i eko-čas.

Mališani iz škole “Ratko Žarić” posjetiće i Crveni krst.

Radunović je podsjetila da su krajem septembra podijelili 779 dobrodošlica za učenike prvih razreda iz 18 osnovnih škola, a da je njihovo štampanje omogućio Crnogorski elektroprenosni sistem, dok je foto video “MM” i ove, kao i nekoliko prethodnih godina, obezbijedio po nižim cijenama štampanje plakata i flajera.