Više naselja u Kolašinu bez vode zbog kvara

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija su saopštili da su njihove ekipe na terenu, te da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje do 15 sati

2360 pregleda1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Zbog hitne sanacije kvara u Smailagaića Polju, na glavnom transportnom cjevovodu kolašinskog vodovoda, bez vode će više sati biti potrošači u naseljima Plana, Bakovići, Drijenak, Rogobore, Babljak, dijelu naselja Breza, Radigojno, Prljavi Brijeg, naselju preko Svinjače, te Lugu-Pažanju, kao i potrošači u gradu koji se snabdijevaju vodom direktno sa, takozvanog, novog vodovoda.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija su saopštili da su njihove ekipe na terenu, te da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje do 15 sati.

“S obzirom da se cjevovod nalazi u kolovozu puta Kolašin - Jezerine, radi nesmetanog izvođenja radova bilo je neophodno preusmjeravanje saobraćaja preko naselja Selišta. Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje i izvinjavamo se zbog neprijatnosti prouzrokovanih prekidom vodosnabdijevanja”, kazao je izvršni direktor Vodovoda i kanalizacije Miloš Peković.

To je drugi kvar na glavnom gradskom vodovodu od subote, a mještani naselja uz put prema Jezerinama, to jest, tunelu Klisura, tvrde da do havarija na cijevima dolazi zbog frekventnosti saobraćaja. Oni kažu da saobraćajnica prema tunelu ne može da izdrži veliki broj, naročito, teretnih vozila, te da dolazi do ulegnuća na asfaltu i oštećenja na vodovodnoj infrastrukturi. Poručili su nadležnima da hitno nalaze rješenja, kojim bi se, kako su rekli, spriječila dalja i veća šteta na komunalnoj infrastrukturi.

Ekipe Vodovda i kanalizacije predhodni kvara otklanjale su i tokom subote, a bez vode, tokom većeg dijela prvog dana vikenda, bili su brojna domaćinstva u kolašinski naseljima. Saobraćaj od i ka tunelu Klisura, takođe je i preusmjeravan preko Selišta.