EBRD spreman nastaviti da investira u projekte koji imaju potencijal za stvaranje novih radnih mjesta

Agencija za investicije i EBRD intenziviraće saradnju, kako bi identifikovali nove prilike za ulaganja, unaprijedili postojeće projekte i osigurali efikasnu realizaciju strateških ciljeva Crne Gore, zaključili Đurović i Zakarija

1483 pregleda0 komentar(a)
Foto: Agencija za investicije

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je nastaviti da investira u projekte koji imaju potencijal za stvaranje novih radnih mjesta i unapređenje poslovnog okruženja, kazao je Remon Zakarija, šef EBRD-a za Crnu Goru.

Direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović održala je sastanak sa Zakarijom, u cilju unapređenja saradnje i otvaranja novih mogućnosti za ulaganja u strateške projekte u Crnoj Gori.

Agencija je saopštila da je tom prilikom razgovarano o ključnim infrastrukturnim projektima koji su od vitalnog značaja za ekonomski razvoj zemlje, kao i o načinima na koje EBRD može dodatno podržati razvoj Crne Gore kroz finansiranje i tehničku pomoć.

„Saradnja sa EBRD-om predstavlja značajan korak u ostvarivanju naših strateških ciljeva, posebno u privlačenju stranih investicija i realizaciji projekata koji doprinose dugoročnom ekonomskom rastu i poboljšanju životnog standarda u Crnoj Gori“, izjavila je Đurović.

Zakarija je naglasio važnost kontinuirane podrške banke u razvoju ključnih sektora..

Na sastanku je zaključeno da će Agencija za investicije i EBRD intenzivirati saradnju kako bi identifikovali nove prilike za ulaganja, unaprijedili postojeće projekte i osigurali efikasnu realizaciju strateških ciljeva Crne Gore.

"Očekuje se da će dalji koraci biti usmjereni ka realizaciji konkretnih projekata koji će obuhvatiti ključne sektore kao što su infrastruktura, turizam i održivi razvoj, čime će se dodatno učvrstiti ekonomska stabilnost zemlje", zaključuje se u saopštenju.