Šahisti Elektroprivrede na Evropskom klupskom prvenstvu: Kadrić, Petrov i Drašković predvode šampiona Crne Gore

Evropsko klupsko prvenstvo će se održati od 19. do 27. oktobra u Vrnjačkoj Banji

1649 pregleda0 komentar(a)
Šahisti Elektroprivrede, Foto: Šahovski klub Elektroprivreda

Šahovski klub Elektroprivreda, aktuelni šampion Premijer lige Crne Gore, nastupiće na prestižnom Evropskom klupskom prvenstvu, koje će se održati od 19. do 27. oktobra u Vrnjačkoj Banji. Na ovom elitnom takmičenju, koje će ove godine okupiti 84 ekipe iz cijele Evrope, Elektroprivreda će biti zapaženi 17. nosilac.

Posebnu pažnju izaziva debi novog člana ekipe, Aleksandra Tomića, koji će predstavljati klub u konkurenciji sjajnih igrača. Tim Elektroprivrede čine velemajstori i reprezentativci Crne Gore - Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković, intermajstori Aleksandar Tomić i Marko Krivokapić, fide majstori Jovan Milović i Božidar Kisić, te Vuk Miletić.

"Uz kombinaciju iskustva i mladosti, tim je spreman da ostavi svoj šahovski pečat", saopšteno je iz kluba.

Favorit za osvajanje titule je ekipa Superchess, koju predvodi izazivač svjetskog prvaka i olimpijski šampion, Indijac Domaraju Gukeš, uz sunarodnika Pragnanandu Ramešbabua i uzbekistanskog talenta Nodirbeka Abdusatorova.

Drugi nosilac je ekipa Alkaloida, sa udarnim iglama poput Indijca Ergaisija i kineskih velemajstora Vei Jia i Ju Jangjia.

Treći nosilac je tim Novi Bor za koje nastupaju Vidit Gujrati i Vinsent Kejmer, čime je jasno da se Elektroprivreda nalazi u izuzetno snažnoj i izazovnoj konkurenciji.

Predsjednik Šahovskog kluba Elektroprivreda, Igor Mijanović, izrazio je optimizam pred nastup tima:

„Očekujem da ekipa da sve od sebe i pokaže svoje šahovsko umijeće, motivisana nastupima sa najvećim svjetskim šahovskim zvijezdama. Vjerujem da će naši igrači imati šta da pokažu i da ćemo biti dodatno motivisani u duelima protiv favorita. Smatram da Kadrić i Petrov pružaju partije iznad trenutnog rejtinga i za njih će ovo biti idealna prilika da se izmjere sa super velemajstorima", rekao je Mijanović.

Mijanović se takođe "zahvalio Elektroprivredi Crne Gore na kontinuiranoj podršci, što je rezultiralo uspjesima, uključujući osvajanje ligaških titula u muškoj i ženskoj konkurenciji na državnim takmičenjima."

"Uprkos izazovnoj konkurenciji, Šahovski klub Elektroprivreda ide na Evropsko klupsko prvenstvo sa ambicijom da ostavi svoj trag, a ljubitelji šaha će imati priliku da uživaju u ljepotama igre na 64 polja", saopšteno je iz šahovskog kluba Elektroprivreda.